Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το να πηγαίνεις γρήγορα, είναι μόνο ένας μέρος της οδηγικής απόλαυσης και πολλοί δηλώνουν πως ο ήχος είναι ένα ακόμα απαραίτητο στοιχείο στα γρήγορα αυτοκίνητα. Πόσο διαφορετικό είναι πλέον το σκηνικό με τα ηλεκτρικά νέα μοντέλα που διαθέτουν αστραπιαίες επιταχύνσεις αλλά δεν συνοδεύονται από αλλαγή ταχυτήτων ή τον αντίστοιχο ήχο που εξιτάρει όλο το κορμί;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν χρειάζομαι ήχο για να μου πει ότι κάτι είναι γρήγορο», λέει ο Μάρτιν. «Είμαι κουφός από τότε που γεννήθηκα και αυτό μου έμαθε ένα πράγμα: η σιωπή είναι η πιο ισχυρή»

Η Kia λάνσαρε μία διαφορετική και πρωτόγνωρη διαφήμιση στην οποία αποδεικνύει πως το εντυπωσιακό της EV6 GT, ακόμα και με μηδενικό ήχο, διατηρεί την οδηγική απόλαυση αυτούσια και ακέραιη. 

Έχοντας δύο ηλεκτροκινητήρες, η EV ναυαρχίδα της Kia αποδίδει 585 άλογα και 740 Nm ροπής, στέλνοντας αστραπιαία την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς κάνοντας το 0-100 σε 3.4 δευτ. Μάλιστα ενώ τα περισσότερα ηλεκτρικά έχουν ηλεκτρονικό κόφτη σε αρκετά χαμηλά χιλιόμετρα, το συγκεκριμένο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 259χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Το νέο σποτ ονομάζεται «Silence is Powerful» και συνδυάζει το EV6 GT με τον Kris Martin, έναν οδηγό που έχει αγωνιστεί τόσο στο NASCAR όσο και στο Le Mans έχοντας γεννηθεί με  προβλήματα ακοής, σε μια προσπάθεια να μας αποδείξει ότι τα αυτοκίνητα επιδόσεων δεν χρειάζεται να έχουν και αντίστοιχο ήχο.

Η ισχύς είναι το νόημα και όχι ο ήχος και αυτή είναι μία πραγματικότητα που θα πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε. Σίγουρα πολλοί φίλοι της αυτοκίνησης θα παραμείνουν πιστοί σε ένα μοτέρ που βρυχάται στις υψηλές στροφές, αλλά για μία στιγμή ας προσπαθήσουμε να σκεφτούμε πόσο ήσυχες θα είναι οι πόλεις μας στην επόμενη 20ετία που σχεδόν όλα θα είναι ηλεκτρικά.

Το φαντάζεστε;
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης