Σε τιμή αντίστοιχη ενός καθαρόαιμου supercar πωλήθηκε η πρώτη μονάδα της νέας γενιάς του Civic Type R, με τον πελάτη να προσφέρει «γη και ύδωρ» για να κάνει δικό του το συλλεκτικό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Type R με αριθμό παραγωγής 0001 αποκτήθηκε από έναν αγνώστων λοιπών στοιχείων κύριο, έναντι του απίστευτου ποσού των 200.000 δολαρίων. Ο άνδρας με το ψευδώνυμο «happycappyauto» προσέφερε τα περισσότερα χρήματα στη δημοπρασία που διεξήγαγε η Honda Αμερικής και πήρε το hot hatch, μπλε χρώματος. Όλα τα έσοδα θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο ίδρυμα Pediatric Brain Tumor Foundation.

Θυμίζουμε πως το νέο Civic Type R κοστίζει στις ΗΠΑ 33.900 δολάρια. Στην Ευρώπη θα έρθει το φθινόπωρο, με την τιμή να ανακοινώνεται λίγο πριν από το λανσάρισμα. Χαρακτηρίζεται από την ιαπωνική φίρμα ως το ταχύτερο σε επιτάχυνση και σε τελική προσθιοκίνητο μοντέλο της κατηγορίας του, καλύπτοντας την απόσταση των 0-100 σε μόλις 5,7 δευτερόλεπτα και αναπτύσσοντας τελική 272 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθητικά, διακρίνεται για το ακραίο σχεδιαστικά bodykit που τονίζει τον «εκρηκτικό» χαρακτήρα του. Φέρει τονισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, ζάντες 20 ιντσών, φρένα της Brembo με δίσκους διαμέτρου 350 χλστ. μπροστά και 305 χλστ. πίσω, τεράστια πίσω πτέρυγα, ευμεγέθη διαχύτη και τρεις απολήξεις της εξάτμισης.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 2.0 Turbo βενζινοκινητήρας απόδοσης 320 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 393 Nm ροπής από τις 2.500 έως τις 4.500 σ.α.λ. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων, περιλαμβάνοντας διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Το αυτοκίνητο είναι πιο στιβαρό και συνάμα πιο ελαφρύ σε σχέση με τον προκάτοχό του, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Sport, και +R).

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης