Επιστρέφει στο ράλι Ντακάρ η BFGoodrich

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016, 11:25
Επιστρέφει στο ράλι Ντακάρ η BFGoodrich

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     


Στον πιο διάσημο αγώνας αντοχής του κόσμου, το ράλι Ντακάρ επιστρέφει η εταιρεία ελαστικών
Η BF Goodrich θα εξοπλίσει περίπου 300 αγωνιστικά οχήματα...BFGoodrich. Η συγκεκριμένη είναι η πρώτη που κατασκεύασε το πρώτο ράντιαλ ελαστικό παντός εδάφους το 1976 και το 2017 επιστρέφει ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών.

Ο φετινός αγώνας ξεκινά από την Asunción της Παραγουάης τον Ιανουάριο και για αρκετές ημέρες η μάχη με το χρόνο και τις αντιξοότητες δεν θα έχει τελειωμό! Άλλωστε τα σκληροτράχηλα εδάφη και τα απρόβλεπτα στοιχεία που συναντούν οι οδηγοί στις δύο εβδομάδες που διαρκεί ο αγώνας και περνά από τρεις χώρες, είναι καθημερινό φαινόμενο αλλά.... βούτυρο στο ψωμί των ελαστικών με την μεγάλη ιστορία.

Έτοιμα να αντιμετωπίσουν σκληρές δοκιμασίες είναι τα ελαστικά BFGoodrich...


Τα ελαστικά BFGoodrich που θα χρησιμοποιηθούν στο Ράλι Dakar 2017 είναι τα εξής:

BFGoodrich All-Terrain KDR2: Ένα αγωνιστικό ελαστικό ειδικά κατασκευασμένο για αγώνες ράλι τύπου cross country. Διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά με το BFGoodrich Baja T/A KR2, αλλά είναι πιο ελαφρύ και με νέο σκάλισμα πέλματος, για να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις των ελαφρύτερων οχημάτων ως προς το κράτημα. Είναι σχεδιασμένο ειδικά για την Peugeot και την Toyota Gazoo Racing Team στο Dakar.

BFGoodrich All-Terrain KDR: Παρόμοιο με το KDR2, αυτό το ελαστικό παρέχει πρόσφυση σε όλα τα είδη των τερέν και παράλληλα δίνει άνεση στην οδήγηση και σταθερότητα κατά την επιβράδυνση. Το ελαστικό είναι σχεδιασμένο να αντέχει στην άσκηση δυνάμεων στα πλευρά του, στοιχείο που συναντάει κανείς στα οχήματα με τετρακίνηση όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι ομάδες Toyota/Overdrive, Mini X-Raid και Mini ALL4.

BFGoodrich Baja T/2 KR2: Το ελαστικό που κυριάρχησε στις ερήμους της Baja υποστηρίζει επίσης τους αγωνιζόμενους των buggie (με κίνηση στους δύο τροχούς) στο Dakar. Το πέλμα του είναι κατάλληλα σχεδιασμένο για μέγιστη ελκτική πρόσφυση στο μαλακό χώμα, πολύ καλή προστασία από ζημιές στα πλευρά, σταθερότητα στην επιβράδυνση και καλές επιδόσεις στις στροφές.

 


To BFGoodrich All Terrain KDR2 L3
To BFGoodrich KDR2

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016, 11:25