Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πολλά άρθρα έχουν γραφτεί σχετικά με το ράλι Ακρόπολις και το μέλλον του στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Άλλοτε ως αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος (WRC) και άλλοτε ως αντίστοιχος του ευρωπαϊκού (ERC). Τι είναι όμως αυτό που πραγματικά ισχύει; Θα δούμε στο μέλλον και πάλι αγώνα; Θα προγραμματίσουμε εκδρομές όπως παλιά; Θα έρθουν και πάλι οι κορυφαίοι οδηγοί ράλι στον κόσμο;

Προς το παρόν αυτοί που γνωρίζουν κρατούν κλειστά τα στόματα, με αποτέλεσμα οι χιλιάδες φίλαθλοι Όπως φαίνεται φέτος ΔΕΝ θα έχουμε αγώνα που να προσμετρά στο ERC αλλά μπορεί να έχουμε αγώνα το 2016 ως WRC!!! να μην γνωρίζουν που βαδίζουμε και τι κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση το όνειρο είναι να επιστρέψει και πάλι ο εθνικός μας αγώνας στο καλεντάρι του WRC αλλά το ερώτημα είναι, αν μπορεί… Ας πάρουμε όμως τα πράγματα και τα δεδομένα από την αρχή.

Δεν έχουν κάνει επίσημα αίτηση για το ERC!!!
Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί ο αγώνας του Φθινοπώρου ο οποίος σύμφωνα με το ημερολόγιο του ERC δεν ονομάζεται ράλι Ακρόπολις αλλά “Rally of Greece”. Πολύ απλά ένας φίλαθλος καταλαβαίνει πως φέτος θα δούμε αγώνα ο οποίος θα προσμετρά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Στην πραγματικότητα, όχι! Και αυτό διότι ακόμα και σήμερα ΔΕΝ έχει γίνει αίτηση διεξαγωγής του αγώνα στην FIA από τον εκπρόσωπο της στην Ελλάδα. Καλά διαβάσατε, καθώς αν θυμόσαστε το ημερολόγιο του ERC βγήκε με τεράστια καθυστέρηση λόγω της Ελλάδας η οποία επισήμως και όπως πρέπει να γίνεται, ΔΕΝ έχει κάνει αίτηση για αγώνα. Με αυτά τα στοιχεία μάλλον θεωρείται απίθανο να δούμε ακόμα και ευρωπαϊκό αγώνα στην Ελλάδα το 2015 καθώς όπως γνωρίζουμε, λεφτά δεν υπάρχουν. Τώρα το αν βρεθούν… ξαφνικά, αυτό είναι άλλο ζητούμενο και θα το μάθουμε σύντομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέτοιες εικόνες ίσως να δούμε και πάλι το 2016...

Το βλέπει “ζεστά” ο πρόεδρος της FIA
Η τελική απόφαση πάντως αναμένεται να παρθεί αυτή την εβδομάδα στην Γενεύη όπου θα συναντηθούν τα μέλη του παγκοσμίου Συμβουλίου για να συζητήσουν διάφορα θέματα του O Zan Todt έχει ήδη στείλει απάντηση από τις 4 Μαρτίου και αναμένουμε τις επίσημες αποφάσεις της FIA… μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μεταξύ άλλων είναι και αυτό της Ελλάδας η οποία ετοιμάζει δυνατό… μπάσιμο για το 2016. Και αυτό διότι οι πληροφορίες και τα έγγραφα που έχει στην διάθεσή της η zougla, είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι κάτι σοβαρό κινείται και συζητιέται για την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ αλλά και τις αποκλειστικές πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας, η FIA και προσωπικά ο Zan Τodt έχει λάβει επιστολή που αφορά το ράλι Ακρόπολις 2016 προκειμένου αυτό να προσμετρά στο ημερολόγιο του WRC. Η πρόταση περιλαμβάνει τρομακτικές αλλαγές, συνεργασίες και πράγματα που δεν έχουμε δει ξανά σε επίπεδο αγώνων WRC. Ήδη ο Zan Todt έχει λάβει γνώση της πρότασης και έχει στείλει ΔΙΠΛΗ επιστολή σε ισάριθμους αποδέκτες, ότι βλέπει με πολύ θετικό μάτι την κίνηση επιστροφής του ράλι Ακρόπολις στο WRC.

Το έγγραφο που έφτασε στα χέρια του προέδρου της FIA, Zan Todt και αποκαλύπτει το zougla.gr. Σε αυτό αναφέρεται η σχετική πρόταση για επιστροφή του Ακρόπολις στο WRC το 2016...

Εν αναμονή του Παγκοσμίου Συμβουλίου
Το θέμα αυτό, όπως φαίνεται θα συζητηθεί στο παγκόσμιο Συμβούλιο και πολύ σύντομα (μέχρι την επόμενη εβδομάδα) θα έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον του εθνικού μας αγώνα. Με την πρώτη ευκαιρία θα δημοσιοποιήσουμε έγγραφα και θα αποκαλύπτουμε κινήσεις και προτάσεις που αρκετοί δεν θα πιστεύετε. Προς το παρόν και σεβόμενοι το μέλλον του αγώνα κρατάμε κρυφά χαρτιά, που όμως, όπως σας είπαμε, θα αποκαλύψουμε πολύ σύντομα.

Συμπερασματικά, διαφαίνεται ότι το Ακρόπολις δεν θα περάσει στο περιθώριο και θα ξανακερδίσει σύντομα την χαμένη του αίγλη… Υπομονή καθώς τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης