Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά έχουν γραφτεί για το περίφημο pouvoir sportif αλλά και τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στην FIA, όσον αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. ΕΛΠΑ και ΟΜΑΕ έχουν ανταλλάξει διαξιφισμούς ενώ η κόντρα καλά κρατεί, καθώς ο καθένας θέλει να έχει το πάνω χέρι όσον αφορά τις διεθνείς διοργανώσεις αλλά και να είναι αυτός ο φορές που θα έρχεται σε άμεση επαφή με την παγκόσμια ομοσπονδία.


Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση

Η FIA δίνει προσωρινή λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με το pouvoir sportifΤις τελευταίες ημέρες διεξάγεται στο Κατάρ το παγκόσμιου συμβούλιο το οποίο θα  αποφασίσει για διάφορες εκκρεμότητες και υποθέσεις που υπάρχουν. Μεταξύ άλλων είναι αυτή που αφορά την Ελλάδα και το pouvoir sportif που όπως φαίνεται, τουλάχιστον για ένα χρόνο, βρίσκεται λύση. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr το 2015 θα υπάρξουν αλλαγές τις οποίες δημοσιεύουμε παρακάτω, αν και περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της FIA, για επιβεβαίωση του ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα, η FIA συνεχίζει να διατηρεί το δικαίωμα στην ΕΛΠΑ να έχει αυτή το πάνω χέρι όσον αφορά το pouvoir sportif. Ωστόσο θα δώσει έγκριση προκειμένου να γίνει άσκηση του, αλλά μόνο για το 2015 (θα παρθεί νέα απόφαση για συνέχιση ή αλλαγή), από την ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (ΟΜΑΕ) με την εποπτεία της ΕΛΠΑ. Η απόφαση βασίζεται στο άρθρο 5, παράγραφος C, του καταστατικού της FIA ενώ στην πράξη η απόφαση που θα ανακοινωθεί μεταφράζεται ως εξής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως όλα δείχνουν τo 2015 θα δούμε... ράλι Ακρόπολις!!!

Τα πράγματα γίνονται πιο απλά…
Για να γίνει ράλι Ακρόπολις θα πρέπει η ΕΛΠΑ να δώσει ένα τυπικό ΟΚ. Τόσο απλά!!!Η ΟΜΑΕ θα μπορεί να διοργανώνει το 2015 αγώνες ελληνικούς και διεθνείς χωρίς την έγκριση της ΕΛΠΑ. Η τελευταία θα εποπτεύει τις κινήσεις της ΟΜΑΕ και θα μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να ελέγχει και να κάνει αναφορές – εκθέσεις στην FIA. Όσον αφορά διεθνείς αγώνες, η ΟΜΑΕ θα μπορεί χωρίς την έγκριση της ΕΛΠΑ να τους διοργανώσει. Για παράδειγμα και όπως ανακοίνωσε το ERC, αν επιθυμεί να κάνει τον αγώνα Rally of Greece δεν θα έχει να λογοδοτήσει σε κανέναν. Όσο για το ράλι Ακρόπολις, επειδή η ονομασία ανήκει στην ΕΛΠΑ θα πρέπει τυπικά να ζητήσει την άδειά της.

Με αυτή την απόφαση αλλάζουν τα δεδομένα, αλλά παραμένει το ερωτηματικό του ράλι Ακρόπολις και αυτό διότι τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει ένας νέος… πόλεμος ανάμεσα σε ΟΜΑΕ και ΕΛΠΑ. Ο πόλεμος αν και παρασκηνιακός δεν φαίνεται να επηρεάζει τους εθνικούς μας αγώνες και ελπίζουμε το ίδιο να ισχύσει και με το ράλι Ακρόπολις για να μπορέσουν οι φίλαθλοι να το απολαύσουν και τη νέα χρονιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης