Του Περικλή Χαλάτση

‘Έτσι γίνεται στην Ελλάδα. Όλοι βλέπουν τα στραβά αλλά κανένας δεν αποφασίζει να τα διορθώσει. Η έστω να τα επισημάνει στους αρμοδίους. Όχι ότι οι αρμόδιοι δεν τα γνωρίζουν. Τα γνωρίζουν και μάλιστα πολύ καλά. Αλλά βάζουν άλλες προτεραιότητες. Μέχρι να γίνει η στραβή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας καθημερινά και στα δύο ρεύματα υπάρχει τεράστιο μποτιλιάρισμα που ξεκινά λίγο μετά από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης και τελειώνει λίγο πριν τον Πειραιά (αν δεν γίνεται κάποιος αγώνας). Το ίδιο συμβαίνει καθημερινά και στο αντίθετο ρεύμα προς Λαμία.

Το θέμα «μποτιλιάρισμα» στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας το γνωρίζουν ακόμη και αυτοί που μένουν στη Φλώρινα. Και γελούν με τα χάλια μας. Δυστυχώς το πρόβλημα  δεν λύνεται ούτε με ευχές, ούτε με υποσχέσεις. Λύνεται μόνο με έργα.

Θα σας θυμίσω ότι οι Κινέζοι στην Σανγκάη που μέχρι πρότινος κυκλοφορούσαν με ποδήλατα, για να λύσουν το πρόβλημα ,έκαναν τέσσερις λωρίδες στο ένα ρεύμα και τέσσερις λωρίδες πάνω στον ήδη υπάρχοντα οδικό άξονα. Δηλαδή δημιούργησαν οκτώ λωρίδες στο ένα ρεύμα και οκτώ λωρίδες στο άλλο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφήνουμε το θέμα μποτιλιάρισμα και πάμε σε ένα άλλο που λέγεται Καθαριότητα. Παρατηρούμε οτι ο περιφερειακός του Υμητού είναι πεντακάθαρος. Αντίθετα η εθνική οδός Αθηνών Λαμίας βρίσκεται στο έλεος του Θεού. Μια βόλτα να κάνετε στην εθνική οδό θα καταλάβετε μόνοι σας τι συμβαίνει. Θα δείτε :
Εξαρτήματα αυτοκινήτων

Κομμένες εξατμίσεις

Ψόφια ζώα

Τάσια

Κομμάτια από προφυλακτήρες από τροχαία ατυχήματα

Πέτρες, χώματα και σκούπιδα 

Ακόμη και φυτά που έχουν φυτρώσει στα ρείθρα …

Όταν έχει μποτιλιάρισμα -ευτυχώς κινούνται όλοι με ταχύτητες από 5-10 χιλιόμετρα και υπάρχει ο χρόνος να κάνεις ελιγμό και να αποφύγεις τον κομμένο προφυλακτήρα που βρίσκεται ξαφνικά μπροστά σου.

Όταν πέσει ένα αυτοκίνητο με λίγα χιλιόμετρα πάνω σε μια πέτρα που έχει «φθάσει» στη μεσαία λωρίδα η ζημιά είναι μικρή.

Για σκεφθείτε όμως τι θα συμβεί το βράδυ που δεν υπάρχει μπόλιασμα και οι ταχύτητες είναι 70 και 80 χιλιόμετρα.

Παρακολουθείστε το βίντεο και θα καταλάβετε απο μόνοι σας. Οι εικόνες μιλούν 

 

 

Κάποια στιγμή θα γίνει το κακό. Και τότε οι «αρμόδιοι» θα υπόσχονται τιμωρία στους ενόχους. Μόνο επειδή οι ένοχοι είναι αυτοί ,κάποιος άλλος φουκαράς θα την πληρώσει.
Κύριοι αρμόδιοι – όποιοι και αν είστε- βγάλτε συνεργεία καθαρισμού στους εθνικούς δρόμους. Καθαρίστε τους δρόμους και μην εφαρμόζεται τη μέθοδο της στρουθοκαμήλου.

 

Με το να βάζετε το κεφάλι στην άμμο τα προβλήματα δεν λύνονται.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης