Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

     


Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια του Ζιλ Μπιανκί σχετικά με τον τραυματισμό του πιλότου της Marussia κατά τη διάρκεια του γκραν πρι της Ιαπωνίας την Κυριακή 5 Οκτωβρίου. Ο 25χρονος βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση μετά την χειρουργική επέμβαση που του υπεβλήθη εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα ο Γάλλος υπέστη μια «διάχυτη αξονική βλάβη» (είδος τραύματος του εγκεφάλου) και παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
Η επίσημη ανακοίνωση
«Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για την οικογένειά μας, αλλά τα μηνύματα συμπαράσταση γαι τον Ζιλ από όλο τον κόσμο είναι για εμάς μία παρηγοριά. Θέλουμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας εκτίμηση.
Ο Ζιλ παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Ιατρικού Κέντρου στο Γιοκαίτσι. Υπέστη μια διάχυτη αξονική βλάβη και βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο του παρέχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα και είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα έχουν κάνει για τον Ζιλ μετά το ατύχημά του.

Σε αυτή την φωτογραφία μπορείτε να δείτε την ζημιά που έχει πάθει ακόμα και το κράνος του Ζιλ Μπιανκί. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που έμεινε αναίσθητος...
Επίσης είμαστε ευγνώμονες για την παρουσία του καθηγητή Gerard Saillant, προέδρου της ιατρικής επιτροπής της FIA και του καθηγητή Alessandro Frati, νευροχειρουργού στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, ο οποίος έχει ταξιδέψει στην Ιαπωνία έπειτα από σχετικό αίτημα της Scuderia Ferrari. Έφτασαν στο νοσοκομείο σήμερα και συναντήθηκαν με το ιατρικό προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την φροντίδα του Ζιλ, ώστε να ενημερωθούν πλήρως για την κλινική του κατάσταση και να συμβουλεύσουν την οικογένεια. Οι Καθηγητές Saillant και Frati αναγνωρίζουν την εξαιρετική φροντίδα που παρέχεται από το Ιατρικό Κέντρο Mie και θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους Ιάπωνες συναδέλφους τους.
Το νοσοκομείο θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να φροντίζει τον Ζιλ ενώ περαιτέρω ιατρικές ενημερώσεις θα παρέχονται όταν απαιτείται».

Δύσκολα θα επανέλθει…
Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Θεόδωρο Βουκίδη, μέλος της ιατρικής επιτροπής της FIA. Ο Έλληνας Ο γιατρός της FIA Θεόδωρος Βουκίδηςιατρός με τεράστια πείρα τόνισε χαρακτηριστικά:

«Πρόκειται για μία βαρύτατη εγκεφαλική βλάβη η οποία έχει προκληθεί από την πρόσκρουση. Σε άλλες συνθήκες και εάν δεν υπήρχε μία τόσο ταχεία αντιμετώπιση  θα ήταν θανατηφόρος. Είναι πού νωρίς να προδικάσουμε αποτελέσματα και μόνιμες βλάβες που πιθανώς θα έχει ο άτυχος οδηγός αλλά συνήθως τέτοιες εγκεφαλικές βλάβες αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους για όλη την υπόλοιπη ζωή του παθόντος».

 

Η εικόνα που σόκαρε τη φίλαθλη κοινή γνώμη την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στην πίστα της Σουζούκα στην Ιαπωνία...

 

Διαβάστε επίσης: Ατύχημα – σοκ στη Formula 1

Διαβάστε επίσης: Η στιγμή της σύγκρουσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης