Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να μας ακούγεται κάτι σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά η πραγματικότητα είναι… αληθινή. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video οι αυτοκινητοβιομηχανίες (στην συγκεκριμένη Τα επόμενα χρόνια οι μετακινήσεις θα γίνονται χωρίς… οδηγό!περίπτωση η Nissan) εξελίσσουν μία ρομποτική τεχνολογία, όπου ο «πελάτης» καλεί από κινητό του ένα αυτοκίνητο, αυτό έρχεται χωρίς οδηγό και τον μεταφέρει στον προορισμό του…

Μάλιστα η Nissan μαζί με την εταιρεία DeNA θα ξεκινήσουν στις 5 Μαρτίου τη δοκιμή της υπηρεσίας ρομποτικών οχημάτων Easy Ride, που έχουν αναπτύξει από κοινού. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών στην περιοχή Minatomirai στην Yokohama της Ιαπωνίας, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να μετακινούνται με οχήματα εξοπλισμένα με αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης κατά μήκος μιας καθορισμένης διαδρομής. Η διαδρομή εκτείνεται σε περίπου 4,5 χιλιόμετρα, μεταξύ της παγκόσμιας έδρας της Nissan και του εμπορικού κέντρου World Porters της Yokohama.

Δείτε πως θα γίνονται πολύ σύντομα οι μετακινήσεις…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Από το κινητό
Χρησιμοποιώντας μια ειδική εφαρμογή για κινητά, οι επιβάτες μπορούν να εισάγουν ό,τι θέλουν να Σε πλήρη εφαρμογή οι μετακινήσεις χωρίς οδηγό από το 2020…κάνουν, μέσω κειμένου ή φωνής και να επιλέξουν από μια λίστα με προορισμούς.

Επιπλέον μια οθόνη – tablet στο αυτοκίνητο θα τους δείχνει  επιλογές από περίπου 500 σημεία ενδιαφέροντος στην επιθυμητή περιοχή.

Οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην εκκίνηση του Easy Ride αρχικά σε ένα περιορισμένο περιβάλλον και στη συνέχεια να εισαγάγουν μια πλήρη παλέτα υπηρεσιών, στις αρχές του 2020.

Το όχημα Easy Ride που θα μπορείς να το καλείς, να έρχεται και να σε μεταφέρει στον προορισμό σου χωρίς οδηγό!

 Από το κινητό καλείς το όχημα και αυτό έρχεται...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης