Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Σίγουρα όλοι θα γνωρίζεται ή έστω θα έχετε ακούσει κάποια στιγμή το όνομα Frank Stephenson. Αν δεν σαςΟ σχεδιαστής των Mini Cooper και Fiat 500… αυτό τα λέει όλα! λέει κάτι το όνομα τότε αφήστε με να σας τον συστήσω. Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς, αν όχι τον πιο σημαντικό σχεδιαστή αυτοκινήτων στον κόσμο έχοντας στο ενεργητικό του εικονικά μοντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σχεδιαστής από το Μαρόκο (μισός Αμερικανός) ξεκίνησε την καριέρα του στο σχεδιαστικό κέντρο της Ford στην Κολονία της Γερμανίας. Η πρώτη του σημαντική δουλειά ήταν ο σχεδιασμός του Ford Escort RS Cosworth και πιο συγκεκριμένα η τεράστια πίσω αεροτομή του αυτοκινήτου. Το μεγάλο του άλμα έγινε όταν μετακόμισε στην BMW και ανάλαβε να σχεδιάσει το νέο Mini Cooper το οποίο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Παρίσι το 2000 και σάρωσε τα βραβεία.

Ο Stephenson ολοκλήρωσε το σχέδιο του Roberto Giolito και έδωσε στο κοινό το Fiat 500!

Στην McLaren μεγαλούργησε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2002 στόχευσε πιο ψηλά μετακομίζοντας στην Ferrari όπου σχεδίασε την F430 και την ασύλληπτη FXX. Και Ferrari και Maserati και McLaren…Δούλεψε την ίδια εποχή και με την Maserati σχεδιάζοντας την εικονική MC12, όπως και την Quattroporte. Αυτές οι επιτυχίες τον έφεραν στην Fiat όπου ανάλαβε να αναβιώσει το Fiat 500, τα Punto και Bravo. Η McLaren ήταν η επόμενη σημαντική του στάση στην οποία δημιούργησε μερικά απίστευτα μοντέλα. ως Διευθυντής Σχεδιασμού πρόσφερε στον κόσμο τις MP4-12C, την P1, την 675LT, την 570S και την 720S.

Το 2019 δημιουργήθηκε ένα ντοκιμαντέρ για τη δουλειά του με τίτλο Chasing Perfect, ενώ έχει δικό του κανάλι στο youtube με τεράστια επιτυχία.

Τα λόγια είναι περιττά!

Κι όμως οι μοτοσικλέτες είναι το πάθος του

Καλά όλα αυτά, αλλά μετά από όλα όσα διαβάσατε πως θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι μεγάλος θαυμαστής και φανατικός της μοτοσικλέτας! Στο παρακάτω βίντεο έχει επιλέξει 5 από τις αγαπημένες του μοτοσικλέτες εξηγώντας σχεδιαστικά γιατί του αρέσουν. Ανάμεσά τις είναι η Ducati Monster, η Ducati 916, η BMW R18 και η ηλεκτρική Alta MX.

Απολαύστε έναν σχεδιαστή αυτοκινήτων να μιλάει για το πάθος του… τις μοτοσικλέτες!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς τέλη κυκλοφορίας και με τιμή από 12.290 ευρώ το Fiat Panda CNG

Ήρθαν στην Ελλάδα τα πρώτα ηλεκτρικά Fiat 500e…

Αυτή η McLaren 620R κάνει τα 0-200χλμ./ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης