Σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autobild, ο επικεφαλής της Volvo Ευρώπης, Bjorn Annwall τόνισε πως δεν βλέπει τα υβριδικά αυτοκίνητα με δυνατότητα φόρτισης να έχουν μέλλον στις αγορές. Εκεί που είναι το μέλλον είναι στην πλήρη ηλεκτροκίνηση και εκεί ρίχνει όλο το βάρος της η Volvo και άλλες εταιρίες.

“Τα PHEV (Plug-In-Hybrid) είναι μια μετάβαση, ένα σκαλοπάτι. Για εμάς το μέλλον είναι πλήρως ηλεκτρικό”, δήλωσε ο κος Annwall ο οποίος πιστεύει ότι όσο πιο γρήγορα η Volvo οδεύσει στα ηλεκτρικά, τόσο το καλύτερο για να κερδίσει τη μάχη στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μέλλον είναι ηλεκτρικό και θα έρθει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια

Ο σχεδιασμός των οχημάτων θα αλλάξει στο μέλλον

Ακόμα ένα σημείο με ενδιαφέρον είναι πως η Volvo δεν θέλει να αναγκάσει τους πελάτες της να έχουν πολλά Στόχος είναι ένα αυτοκίνητο για όλα…διαφορετικά αυτοκίνητα λόγω της έλλειψης αυτονομίας στα ηλεκτρικά. Στόχος είναι τα μοντέλα της να έχουν μεγάλη αυτονομία ώστε με ένα αυτοκίνητο να μπορεί κάποιος να κινηθεί στην πόλη, αλλά να κάνει και το ταξίδι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε μάλιστα πως για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αλλάξει η αεροδυναμική και ο σχεδιασμός των αυτοκινήτων: «Πρέπει να προσαρμόσουμε τον σχεδιασμό των μελλοντικών αυτοκινήτων μας για να βρούμε την σωστή ισορροπία ανάμεσα στα γούστα του κοινού, την γκάμα και την λειτουργικότητα. Τα αυτοκίνητα θα έχουν διαφορετική σχεδίαση στο μέλλον».

Η Volvo θα συνεχίσει να κατασκευάζει τα πολυτελή SUV της στην ηλεκτρική εποχή, απλά θα πρέπει να αλλάξει την προσέγγισή της όσον αφορά την αυτονομία και τον σχεδιασμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης