Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το ίντερνετ έχει μπει για τα καλά στη ζωή και στην καθημερινότητα μας και οι περισσότεροι δεν μπορούν να το αποχωριστούν ούτε λεπτό. Στο σπίτι, στο γραφείο, ακόμα και στο αυτοκίνητο, οι Με την σύνδεση Wi-Fi θα μπορούν να συδέονται 7 επιβάτες! περισσότεροι κάνουν χρήση του διαδικτύου, είτε για ενημέρωση είτε για διασκέδαση.

Στο αυτοκίνητο η χρήση γίνεται σήμερα, χρησιμοποιώντας gigabyte που έχουμε από το πρόγραμμα των κινητών τηλεφώνων. Όπως φαίνεται αυτό θα αλλάξει καθώς οι εταιρείες ετοιμάζουν νέες τεχνολογίες πάνω στον συγκεκριμένο τομέα. Η Opel, για παράδειγμα, θα διαθέτει στην Ευρώπη το λεγόμενο OnStar. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο δημιουργήθηκε πριν από 19 χρόνια στις ΗΠΑ και προσφέρει λύσεις ασφάλειας και προστασίας, υπηρεσιών mobility προστιθέμενης αξίας και προηγμένης τεχνολογίας πληροφορικής σε Β. Αμερική, Κίνα και Μεξικό με πάνω από 7 εκατομμύρια συνδρομητές.

To σύστημα OnStar παρέχει εκτος από... Internet και σύνδεση με GPS και επικοινωνία με την Opel σε περίπτωση ατυχήματος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκινά από Αγγλία, Γερμανία και μετά… Ελλάδα
Το Opel OnStar θα κάνει το ντεμπούτο του στη γκάμα επιβατικών αυτοκινήτων Opel σε 13 Ευρωπαϊκές αγορές (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελβετία και Μ. Βρετανία) ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Πώς θα λειτουργεί και ποια θα είναι όμως η χρήση του OnStar για να έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο Το κόστος ανά έτος στο εξωτερικό θα είναι 100 ευρώ. Στην ελλάδα ακόμα… άγνωστοεντός αυτοκινήτου; Σύμφωνα με την Opel, το νέο Astra θα λειτουργεί και σαν 4G/LTE Wi-Fi hotspot, επιτρέποντας τη σύνδεση μέχρι επτά συσκευών στο δίκτυο του αυτοκινήτου. Η ενσωματωμένη τεχνολογία του 4G LTE είναι ειδικά σχεδιασμένη για χρήση μέσα στο όχημα και διαθέτει ακόμα και εξωτερική κεραία για μεγιστοποίηση της συνδεσιμότητας και την επίτευξη μιας σταθερής διαδικτυακής σύνδεσης. Το σύστημα περιλαμβάνει μία ανεξάρτητη κάρτα SIM ενσωματωμένη στη μονάδα του, οπότε οι επιβάτες δεν χρειάζεται να έχουν δική τους σύνδεση για να μπορούν να σερφάρουν…

Αρχικά το 4G LTE θα λανσαριστεί σε τρεις αγορές, Γερμανία, Μ. Βρετανία και Ολλανδία. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, τον πρώτο χρόνο η σύνδεση θα παρέχεται δωρεάν και από εκεί και πέρα 100 ευρώ κάθε χρόνο. Στην Ελλάδα το σύστημα θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Στο νέο Opel Astra που θα κυκλοφορήσει τέλη του έτους θα δούμε το σύστημα OnStar

Η σύνδση κινητού και αυτοκινήτου θεωρείται.. δεδομένη για τα σύγχρονα αυτοκίνητα
Το σύστημα OnStar 'επικοινωνεί' με ανθρώπους της Opel 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης