Του Περικλή Χαλάτση

Ο περσινός νικητής του αγώνα στο FORUM8 Rally Japan, Thierry Neuville ξεκίνησε δυναμικά. Στα τέσσερα περάσματα που έκανε στο shakedown έγραψε τον καλύτερο χρόνο ( 2:03) . Λίγες ώρες αργότερα στο στάδιο της Toyota, στην Super Stage μήκους 2.1 χλμ έκανε και πάλι τον καλύτερο χρόνο με το Hyundai i20 Rally1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμμετοχές στο FORUM8 Rally Japan είναι λίγες. Στο σύνολο είναι 36 πληρώματα. Από αυτά τα 9 είναι στην 1η κατηγορία (WRC) και άλλα 9 τρέχουν στην 2η κατηγορία (WRC2). Μέχρι την καρό σημαία που θα πέσει την Κυριακή οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν 22 Ε.Δ συνολικού μήκους 304.12 km.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα 17 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα που είναι 133.26 χλμ. Οι Βέλγοι Thierry Neuville- Martin Wydaeghe βαθμολογικά βρίσκονται στην 3η θέση. Στη 2η θέση βρίσκονται οι Elfyn Evans- Scott Martin.  Ο Kalle Rovanpera που είναι ήδη για 2η συνεχόμενη χρονιά παγκόσμιος πρωταθλητής έχει 235 βαθμούς ενώ ο Evans ακολουθεί με 191 βαθμούς. Ο Neuville έχει 184 βαθμούς. Αυτή η διαφορά των 7 βαθμών μπορεί κάλλιστα να αλλάξει. Και ο Βέλγος θα τα δώσει όλα για να πλασαριστεί στη δεύτερη θέση.

Οι χρόνοι στην SS

Οι Εσθονοί Ott Tanak- Martin Jarveoja κάνουν τον τελευταίο τους αγώνα με την αγωνιστική ομάδα της Ford. Μετά από αυτό το αγωνιστικό τριήμερο εγκαταλείπουν τα μπάκετ του Puma Rally1 και επιστρέφουν στην αγωνιστική ομάδα της Hyundai. Ο Εσθονός θέλει νίκη για να αποχωρήσει από την Ford με το κεφάλι ψηλά. Και φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί αφού πάντα υπάρχουν εκπλήξεις.

Ενδιαφέρον θα έχει και η επίδοση του ex-Formula 1 Heikki Kovalainen που τρέχει στην κατηγορία 2 με Sakoda Fabia.

Για τον αγώνα, συμπεριλαμβανομένου και του Shakedown οι αγωνιζόμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν 28 ελαστικά. Η Pirelli έχει προμηθεύσει τα ελαστικά P Zero RA (σκληρά και μαλακά). Σε περίπτωση βροχής θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ελαστικό Cinturato RWB.

Το σημερινό πρόγραμμα (Παρασκευή 17/11) περιλαμβάνει τις ειδικές διαδρομές:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης