Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι πινακίδες «STOP» αποτελούν φυσιολογικό μέρος της καθημερινής οδήγησης, αλλά δεν είναι κατάλληλες για όλους τους δρόμους. Οι πολυσύχναστες διασταυρώσεις είναι ένα μέρος όπου τα φανάρια ή οι κυκλικοί κόμβοι συχνά βοηθούν στην καλύτερη ροή της κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πόλη Όκλαντ της Καλιφόρνια, σε τουλάχιστον δύο μεγάλες διασταυρώσεις όπου συναντώνται αρκετοί δρόμοι, οι φωτεινοί σηματοδότες που ρύθμιζαν την κυκλοφορία, έχουν αντικατασταθεί από πινακίδες «STOP». Ο λόγος είναι πως οι κλέφτες εδώ και καιρό είχαν στοχοποιήσει τον χαλκό που έχουν οι υποδομές των φαναριών, με αποτέλεσμα να τα καταστρέφουν.

Ο δήμος τα επισκεύασε αρκετές φορές σε διάστημα μηνών και πλέον αποφάσισε να τα αντικαταστήσει με πινακίδες «STOP» για να μην δελεάζονται πλέον οι κλέφτες και να μην πληρώνει και συνεχώς επισκευές.

Παράλληλα όμως, αποκαλύφθηκε πως ακόμα και όταν τα φανάρια ήταν άθικτα, πολλοί έκλεβαν ρεύμα από τη γραμμή του δικτύου που τα τροφοδοτούσε, και το «έστελναν» στο σπίτι τους (ή το τροχόσπιτο τους), με αποτέλεσμα να προκαλείται βλάβη στο δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν, οι πινακίδες στοπ θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρι η πόλη να βρει μια λύση που θα επιτρέπει την επαναφορά των φαναριών χωρίς την ανάγκη συνεχών επισκευών.

Πάντως οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες δηλώνουν πως με τις πινακίδες, η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται πολύ πιο δύσκολα και πιο αργά, ενώ σημειώθηκαν και αρκετά τροχαία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης