Τις δικές της εμπειρίες από αστικά λεωφορεία αλλά και ΚΤΕΛ μας έστειλε η αναγνώστης του zougla.gr Γ.Γ. Διαβάστε παρακάτω τι μας έγραψε:

«Διάβασα το άρθρο σχετικά με έναν οδηγό ΚΤΕΛ ο οποίος μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο  την ώρα που οδηγούσε το λεωφορείο. Αυτό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και όχι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Δεν μιλάω μόνο για τους οδηγούς των ΚΤΕΛ. Τέσσερις φορές την εβδομάδα χρησιμοποιώ το λεωφορείο Α2 από Σίνα προς Αμφιθέας. Λόγω της δουλειάς μου παίρνω το λεωφορείο από τη Σίνα στις 10 το βράδυ όπου εκείνη την ώρα στη λεωφόρο Συγγρού δεν κινούνται πολλά αυτοκίνητα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα λεωφορεία κινούνται με πολύ μεγάλες ταχύτητες και μπορώ να πω ότι οι μισοί σχεδόν οδηγοί μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο. Το μοναδικό πρόβλημα δεν είναι ότι μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο. Πολλοί από τους οδηγούς καπνίζουν και έχουν το ένα χέρι απ’ έξω από το παράθυρο… Σε γενικές γραμμές οι οδηγοί των λεωφορείων βάζουν σε κίνδυνο κάθε μέρα τις ζωές ανθρώπων και είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τρομερό. Και εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα ακούσουμε πολλές ιστορίες γιατί ο καθένας που χρησιμοποιεί λεωφορείο μπορεί να έχει να πει μερικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πάλι για τα ΚΤΕΛ: Πρέπει να πηγαίνω συχνά από την Πάτρα στην Αθήνα και είμαι πολύ φοβισμένη όταν παίρνω ΚΤΕΛ επειδή πηγαίνουν με υψηλές ταχύτητες και δεν νοιάζονται καθόλου για τα όρια που υπάρχουν.

Ένα ερώτημα; Πως είναι δυνατόν να κάνει Αθήνα – Πάτρα σε δυόμιση ώρες  λαμβάνοντας υπόψη τις εργασίες που γίνονται στο δρόμο αλλά και τα όρια ταχύτητας; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αλλά συμβαίνει κάθε μέρα και είναι στο πρόγραμμα του οργανισμού».

 

Αν έχετε και εσείς να μας διηγηθείτε παρόμοια περιστατικά ή θέλετε να μας στείλετε φωτογραφίες και video από τα τρελά και παλαβά των ελληνικών δρόμων, τα περιμένουμε στο e-mail: automoto@zougla.gr

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης