Το έχουμε πει και θα το λέμε με κάθε ευκαιρία. Το CNG και το LPG είναι απόλυτα ασφαλή μόνο εάν η εγκατάσταση του συστήματος έχει γίνει από επαγγελματίες με πιστοποίηση. Σε αντίθετες περιπτώσεις ίσως έχουμε τα «εκρηκτικά» αποτελέσματα που θα δείτε στο βίντεο.

Τις εικόνες κατέγραψε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης από πρατήριο ανεφοδιασμού στην πόλη Φορταλέζα της Βραζιλίας, όπου ένα VW Voyage, κυριολεκτικά ανατινάχθηκε κατά τον ανεφοδιασμό του με CNG. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η εγκατάσταση του συστήματος φυσικού αερίου είχε γίνει από μη εγκεκριμένο συνεργείο, και η δεξαμενή δεν είχε περάσει από τον έλεγχο ασφάλειας. 

Από την δύναμη της έκρηξης, το μισό αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, την ώρα που η δεξαμενή εκσφενδονίστηκε δεκάδες μέτρα μακριά. Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά το γεγονός πως υπήρχαν αρκετοί πολίτες κοντά στο σημείο.

Όπως και παρόμοια περιστατικά που έχουμε δει, γίνεται ξεκάθαρο πως η τοποθέτηση συστημάτων φυσικού αερίου και υγραερίου στο αυτοκίνητο, είναι δουλειά μόνο για επαγγελματίες που χρησιμοποιούν τεχνοτροπία και υλικά που διαθέτουν πιστοποίηση και εγγυημένη ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης