Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα τελευταία χρόνια στα αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται πιο ελαστικά υλικά με στόχο να απορροφούν την ενέργεια σε περίπτωση ατυχήματος και να μένει όσο πιο άθικτη γίνεται η καμπίνα. Η φράση λοιπόν «δεν τα κάνουν όπως παλιά» είναι σωστή όμως και σωτήρια, καθώς με τη χρήση των νέων αυτών υλικών σε περίπτωση ατυχήματος οι επιβάτες γλιτώνουν τα χειρότερα. Παράλληλα, μειώνεται το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα σε μικροεπαφές το υλικό να επανέρχεται στην πρότερη μορφή του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σε sport αυτοκίνητα όπως το Nissan 370Z που φαίνεται στο βίντεο, τα χαμηλωμένα μέρη έρχονται συχνά σε επαφή με οδόστρωμα ή πεζοδρόμια, οπότε η ευλυγισία των υλικών είναι σχεδόν απαραίτητη. 

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται πως ακόμα και ένα κουτάκι αναψυκτικού είναι σε θέση να λυγίσει σε μεγάλο ποσοστό τον προφυλακτήρα, ο οποίος παραμορφώνεται αισθητά, όμως αμέσως επανέρχεται στην πρότερη μορφή του.

Δείτε ένα 370Z να κατεβαίνει από τον γρύλο, με τον προφυλακτήρα να μην μπορεί να λυγίσει το κουτάκι, αποδεικνύοντας πόσο σημαντική και αποτελεσματική είναι η ελαστικότητα. Σε αντίθετη περίπτωση, η κάθε επαφή θα μεταφραζόταν σε πολλά ευρώ στο συνεργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης