Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένα απίστευτο βίντεο έρχεται να μας αποδείξει πως τελικά οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας πριν μερικά χρόνια, δεν έπεσαν και τόσο έξω στις προφητείες τους. Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο Σαν Φρανσίσκο όταν αστυνομικοί σταμάτησαν αυτοκίνητο σε λεωφόρο, το οποίο τελικά ήταν… self driving.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα για την αυτόνομη οδήγηση, όμως κάτι παρόμοιο κανείς δεν θα μπορούσε να το προβλέψει. Αστυνομικοί κλήθηκαν να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο που κινούνταν σε κεντρικό δρόμο χωρίς να έχει τα φώτα του αναμμένα. 

Όταν το πλησίασαν οι αρχές και ενεργοποίησαν την σειρήνα για έλεγχο, το Ι.Χ. σταμάτησε λίγα μέτρα πιο κάτω. Οι αστυφύλακες σάστισαν καθώς ανακάλυψαν πως στη θέση του οδηγού δεν υπήρχε κανένας και πως επρόκειτο για ένα αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο της εταιρίας Cruise.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η ίδια η εταιρία, το όχημα αντιλήφθηκε το σήμα της αστυνομίας και σταμάτησε στο πρώτο ασφαλέστερο σημείο του δρόμου. Η Cruise, η οποία ανήκει στη General Motors, αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στις ΗΠΑ και έχει προγραμματίσει τα οχήματα της να αναγνωρίζουν τις σειρήνες και τις εντολές της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τα σβηστά φώτα του αυτοκινήτου, αποδείχθηκε τελικά ανθρώπινο λάθος και διορθώθηκε από το συνεργείο της εταιρίας που έφτασε στο σημείο μετά την κλήση της αστυνομίας. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης