Δε πας καλά, έχεις πρόβλημα...

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014, 11:19
Δε πας καλά, έχεις πρόβλημα...

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη
saribal@otenet.gr
 

Αυτά που όλοι μας συναντούμε καθημερινά στους δρόμους δείχνουν και το επίπεδο που έχουμε ως οδηγοί. Από τη μία, μας αρέσει να το παίζουμε νομοταγείς πολίτες και να λειτουργούν όλα άψογα αλλά όταν εμπλεκόμαστε σε περιστατικά εμείς οι ίδιοι, τότε τα δεδομένα αλλάζουν και επικρατεί ο ωχαδερφισμός. Θα αναφερθώ σε ένα σημερινό περιστατικό που μου συνέβη και θα ήθελα να το μοιραστώ με τους οδηγούς που ελπίζουν σε... καλύτερες ημέρες.

Βρισκόμενος σήμερα το πρωί σε μονόδρομο στην περιοχή του Αμαρουσίου ξαφνικά πετάγεται από στενό ένα μεγάλο SUV και κατευθύνεται ανάποδα! Σταματώ και χωρίς να το σκεφτώ ιδιαίτερα λέω στον οδηγό πως θα πρέπει να κάνει πίσω καθώς ο δρόμος που κινείται είναι προς μία μόνο κατεύθυνση. Για να μην τα πολυλογώ και μετά από διατυπώσεις του στυλ: «δεν υπάρχει πρόβλημα», «προσέχω», «έλα πέρνα», «σιγά να μην γίνει κάτι» και άλλες τέτοιες δικαιολογίες, καταλαβαίνει πως πρέπει να κάνει πίσω... Πράγματι κινούμενος με την όπισθεν μπαίνει στο πρώτο στενό και συνεχίζει το... τροπάριο λέγοντας τα απίστευτα: «Δε πας καλά άνθρωπέ μου, έχεις πρόβλημα...!!!!»

Ζήταγε και τα... ρέστα!
Έφυγα χωρίς να δώσω σημασία και εκνευριστώ γιατί ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι μπορεί να γίνει σε μία αντίθετη περίπτωση. Ωστόσο, γι' ακόμα μία φορά ο... κυριούλης με το ύφος του «δε βαριέσαι ρε», αντί να πει συγνώμη, να πει «έκανα λάθος» και να γυρίσει προς την σωστή κατεύθυνση, ήθελε να ζητήσει και τα ρέστα.

Σίγουρα πρόκειται για μία κλασική περίπτωση ηλιθίου ή... κουτοπόνηρου βλάκα. Όμως γιατί καθημερινά να αντιμετωπίζουμε τέτοια περιστατικά όταν θα πρέπει να το κάνει η Τροχαία κια μάλιστα χωρίς να δείχνει ευαισθησίες;

Σημαντική παράβαση δεν είναι μόμνο η υπερβολη ταχήτητα αλλά και το να κινείσαι ανάποδα στο δρόμο!!!

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014, 11:19