Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ασφαλιστική εταιρία αυτοκινήτου, καλείται να αποζημιώσει κοπέλα με 5 εκατ. ευρώ, επειδή κόλλησε HPV μέσα στο ασφαλισμένο αυτοκίνητο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κοπέλα με τα αρχικά Μ.Ο. συνευρέθηκε ερωτικά με το νέο της παρτενέρ μέσα στο όχημα του, ένα Hyundai Genesis. Μετά από λίγες μέρες και αφού επισκέφθηκε γιατρό, ανακάλυψε πως ο άντρας της μετέδωσε το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα των θηλωμάτων (HPV) κατά την μοναδική ερωτικής τους πράξη στο αυτοκίνητο. 

Όταν τον ενημέρωσε, ο ίδιος δεν το αρνήθηκε και της παραδέχθηκε πως γνώριζε ότι ήταν «φορέας» του ιού. Η κοπέλα προχώρησε απευθείας σε μήνυση ζητώντας αποζημίωση και προσέλαβε έναν πολύ καλό δικηγόρο ο οποίος κατάφερε να αποδείξει στο δικαστήριο πως η ζημιά που έχει δεχθεί σωματικά και ψυχικά, είναι παραπλήσια με αυτή ενός ατυχήματος. Καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να «περάσει» το συμβάν ως ατύχημα, το ασφαλιστήριο ήταν το επόμενο στη σειρά.

Το αυτοκίνητο λοιπόν διέθετε μικτή ασφάλεια και το δικαστήριο μετά από αρκετές αναβολές, αποφάσισε να δικαιώσει την κοπέλα και να επιβάλλει στην ασφαλιστική εταιρία να της πληρώσει αποζημίωση 4.97 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός έχει κάνει το γύρο του κόσμου καθώς αποτελεί πρωτόγνωρη απόφαση δικαστηρίου τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως, με την ασφαλιστική εταιρία φυσικά να ασκεί έφεση και να ζητάει μείωση της αποζημίωσης. 

Ο δικηγόρος της κοπέλας μετά από αυτή τη τεράστια νίκη δήλωσε πως πρέπει να διευρύνουμε γενικότερα τί εστί σωματική βλάβη, καθώς ακόμα και η ακούσια νόσηση, είναι μέρος αυτής και πρέπει να αντιμετωπίζεται εξίσου.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης