Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Ώρες ώρες δεν έχεις λόγια να σχολιάσεις αυτά που συναντάς κάθε μέρα στους δρόμους. Θα σας διηγηθώ ένα περιστατικό που μου συνέβη προσωπικά και νομίζω πως ούτε λίγο ούτε πολύ οι περισσότεροι έχουν ζήσει μια αντίστοιχη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγες ημέρες οδηγούσα σε έναν μονόδρομο (τον βλέπετε στη φωτογραφία) και ξαφνικά πετάγεται μπροστά μου – και μάλιστα αντίθετα στον δρόμο – ένα όχημα 4×4. Σταματώ και κάνω ευγενικά την παρατήρηση (για τους δύσπιστους, να σημειώσω ότι στο αυτοκίνητο είχα μαζί και τα παιδιά μου) λέγοντας πως αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό και, φυσικά, είναι επικίνδυνο. Στο απέναντι αυτοκίνητο και πίσω από το τιμόνι βρισκόταν μία κυρία, η απάντηση της οποίας ήταν η εξής: «Το ξέρω, αλλά μένω εδώ πιο πέρα!». Χωρίς δεύτερη σκέψη, λέω πως αυτό είναι ακόμα χειρότερο, «αφού γνωρίζετε πως στον συγκεκριμένο δρόμο παίζουν μικρά παιδιά και μπορεί να συμβεί ατύχημα».

Στον μονόδρομο η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται προς μία κατεύθυνση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια σωστή αντίδραση από έναν οδηγό που γνωρίζει ότι ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ είναι να κατεβάσει το κεφάλι, να ζητήσει συγγνώμη και, φυσικά, να συνεχίσει την πορεία προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτή δηλαδή που ορίζει ο ΚΟΚ. Έλα, όμως, που αντί να συμβούν όλα αυτά, άκουσα – και μάλιστα σε έντονο ύφος – την κυρία (;) να λέει: «ΕΛΕΟΣ, μα ΕΛΕΟΣ…». Με μια τέτοια αντίδραση το μόνο που έχεις να κάνεις (για να μην εκνευριστείς) είναι να κουνήσεις ειρωνικά το κεφάλι και να συνεχίσεις τον δρόμο σου. Σε αντίθετη περίπτωση, και δεν θα ξέρεις πώς θα αντιδράσεις και χωρίς λόγο θα σου σπάσουν τα νεύρα…

Υ.Γ. Δυστυχώς, την ώρα που μου συνέβη το περιστατικό δεν μπόρεσα να φωτογραφίσω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Γι’ αυτό σας δείχνω απλώς τον δρόμο. Τα συμπεράσματα, τα αφήνω στην κρίση σας…

 

Το σημείο που έγινε το συμβάν. Εκεί που δείχνει το βέλος εμφανίστηκε το 4×4 και έστριψε παράνομα. Άλλωστε, το δείχνει και η πινακίδα (κόκκινος κύκλος). Η οδηγός ή δεν ξέρει τον ΚΟΚ ή είναι από αυτές που, αν τις σταματήσει η Τροχαία, αρχίζουν την… κλάψα: «Ξέρετε, κύριε τροχονόμε, εγώ έτσι, εγώ αλλιώς…».

 

Αν έχετε και εσείς να μας διηγηθείτε παρόμοια περιστατικά ή θέλετε να μας στείλετε φωτογραφίες και video από τα τρελά και παλαβά των ελληνικών δρόμων, τα περιμένουμε στο email: automoto@zougla.gr.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης