Η πυροσβεστική υπηρεσία του τμήματος της Βόρειας Βραβάντης στην Ολλανδία, έλαβε κλήση ώστε να προσέλθει στην αντιπροσωπεία της BMW προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα i8 λευκού χρώματος έβγαζε καπνούς από τον χώρο όπου βρίσκεται το μηχανικό σύνολο και οι εργαζόμενοι στην αντιπροσωπεία φοβήθηκαν ότι θα προκληθεί πυρκαγιά. Οι πυροσβέστες έφθασαν άμεσα στο σημείο και έριξαν αφρό στο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, επειδή οι μπαταρίες των ηλεκτροκίνητων και plug-in hybrid οχημάτων μπορεί να αναφλεγούν οποιαδήποτε στιγμή, αποφάσισαν να προβούν σε πιο δραστικές λύσεις. Έτσι, έβαλαν το sportcar μέσα σε έναν κάδο γεμάτο με νερό και ειδικό υγρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο έμεινε μέσα στο νερό για 24 ώρες. Όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία σε περίπτωση πυρκαγιάς ενός ηλεκτρικού οχήματος απαιτούνται χιλιάδες λίτρα νερού προκειμένου να μην αυξηθεί επικίνδυνα η θερμοκρασία στον χώρο όπου είναι τοποθετημένες οι μπαταρίες. Έτσι, προτίμησαν να το βάλουν μέσα στον κάδο, ώστε να σιγουρευτούν ότι δεν θα γίνει κάποια έκρηξη.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης