Έριξαν το Toyota Hilux από τα 3.000 μέτρα!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 09:42
Έριξαν το Toyota Hilux από τα 3.000 μέτρα!

Είναι γνωστό τοις πάσι, πως το ιαπωνικό pick-up έχει εξαιρετική αντοχή και ανθεκτικότητα. Η επιτυχία του οφείλεται εν πολλοίς στην αξιοπιστία και τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα. Ωστόσο, όλα έχουν κι ένα όριο. Τίποτα δεν έμεινε από το αυτοκίνητο.

Το Toyota Hilux μπορεί να αντέξει πολλά, να περάσει από δύσκολα εμπόδια, να ανέβει κακοτράχαλα μονοπάτια και να κουβαλήσει στην καρότσα του ογκώδη αντικείμενα. Όμως, αν το ρίξεις από ύψος άνω των 3.000 μέτρων, δεν έχει καμία τύχη.

Τα στελέχη του διαδικτυακού καναλιού «WhistlinDiesel» θέλησαν να διαπιστώσουν πόσο σκληρό είναι το Hilux. Με τη βοήθεια ενός ελικοπτέρου το ανέβασαν αρχικά στα 152 μέτρα και το έριξαν στο έδαφος. Το Toyota υπέστη πολύ μεγάλες ζημιές: το σασί του στράβωσε και το εμπρός τμήμα του διαλύθηκε.

Στη συνέχεια το έδεσαν εκ νέου στο ελικόπτερο, πήγαν αρκετά πιο ψηλά -συγκεκριμένα στα 10.000 πόδια (3.048 μέτρα)- και το άφησαν να φύγει στο κενό. Το pick-up πέταξε για 19 δευτερόλεπτα και όταν χτύπησε στη γη δεν έμεινε απολύτως τίποτα. Οι δυνάμεις που ασκούνται μετά από μια τέτοια πτώση είναι τεράστιες. Όπως ήταν αναμενόμενο, το αυτοκίνητο έγινε χαλκομανία, μια άμορφη μάζα σιδερικών.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 09:51