Ακολουθώντας το παράδειγμα του Sir Edmund Hillary, ο οποίος το 1958 έφτασε στο Νότιο Πόλο με τρακτέρ, μια 28χρονη Δανέζα πέτυχε κάτι αντίστοιχο, 56 χρόνια μετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Manon Ossevoort ή «Tractor Girl» όπως είναι γνωστή από τις εκπομπές της, ξεκίνησε από τη ρωσική βάση Novo στην Ανταρκτική, στα τέλη Νοεμβρίου, με προορισμό τον Νότιο Πόλο. Οδηγούσε το τρακτέρ MF 5610 για 16 ημέρες πάνω στο παγωμένο έδαφος, με ταχύτητες από 0,8 έως 10 χλμ./ώρα., ανάλογα τις καιρικές συνθήκες. 

Η πορεία της ήταν συνεχής και ο κινητήρας του οχήματος δεν σταμάτησε να λειτουργεί ούτε λεπτό. Το τρακτέρ είχε ορισμένες τροποποιήσεις ώστε να ανταπεξέλθει στις συνθήκες του ταξιδιού, ενώ πίσω υπήρχε ένα τρέιλερ με επιπλέον ελαστικά και καύσιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με την 28χρονη, ταξίδεψαν δύο Καναδές εξερευνητές, ένας Γάλλος μηχανικός, ένας κινηματογραφιστής, ένας Βρετανός ειδικός στα logistics και οδηγοί για τα υποστηρικτικά οχήματα Toyota Ηilux.

Η Ossevoort είναι μητέρα ενός παιδιού 10 μηνών και έχει επιχειρήσει διάφορες αποστολές με τρακτέρ σε όλο τον κόσμο. Το 2005 προσπάθησε να ταξιδέψει από το νότιο άκρο της Αφρικής στην Ανταρκτική, αλλά δεν τα κατάφερε.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης