Το 1897 κατεγράφη το πρώτο πρόστιμο για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, στο Λονδίνο. Από τότε μέχρι σήμερα, οι Αρχές σε κάθε κράτος προσπαθούν να βρουν τρόπους προκειμένου να πείσουν τους οδηγούς να μην πιάνουν το τιμόνι στα χέρια τους ενώ έχουν καταναλώσει αλκοόλ.

Παρά τα μεγάλα χρηματικά πρόστιμα, την απειλή φυλάκισης και την αφαίρεση της άδειας οδήγησης, τα περισσότερα κράτη έχουν αποτύχει. Πολλοί οδηγοί εξακολουθούν να πίνουν, προκαλώντας θανατηφόρα τροχαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Μολδαβία ωστόσο, οι αρμόδιοι φορείς έθεσαν άμεσα σε εφαρμογή το πιο σκληρό και μακάβριο μέτρο στην προσπάθεια να βάλουν ένα τέλος σε αυτή τη μάστιγα.

Όσοι συλλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένοι, έχοντας στο αίμα τους οινόπνευμα σε ποσοστό μεγαλύτερο από 0,30 γραμμάρια ανά λίτρο, τους αφαιρείται αυτομάτως η άδεια οδήγησης.

Αυτοί που υπερβαίνουν οριακά το όριο, πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο και να περιμένουν τη δικαστική απόφαση για να το λάβουν πίσω. Όσοι έχουν «σπάσει» τον μετρητή χάνουν το δίπλωμα για πάντα και υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που μπορούν να ζητήσουν την επιστροφή της άδειας αλλά αφότου προσφέρουν κοινωνική υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποια είναι αυτή η υπηρεσία; Μέσα σε τρεις μήνες πρέπει να λάβουν μέρος σε 12 συνεδρίες στο νεκροτομείο. Θα στέκονται δίπλα στον γιατρό κατά τη διάρκεια της αυτοψίας και στη συνέχεια θα κάνουν τον καθαρισμό των σορών!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Publika, 24 παραβάτες έχουν λάβει εντολή για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης