Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Αρκετές φορές έχουμε δει αστοχίες στις κατασκευές των δρόμων. Να λείπουν διαχωριστικές γραμμές, φρεάτια να σπάνε αυτοκίνητα, ακόμα και μόνιμα χαλασμένοι φωτεινοί σηματοδότες. Αυτό όμως που συμβαίνει σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο της Κίνας δεν έχει προηγούμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για ανεξήγητο λόγο οι λωρίδες ανόδου και καθόδου πραγματικά διασταυρώνονται χωρίς διαχωριστικά και χωρίς πινακίδες υποχρεωτικής κατεύθυνσης, με τους οδηγούς να παίζουν κορώνα γράμματα σε κάθε αλλαγή. Η αλήθεια είναι βέβαια πως από το βίντεο που έχει τραβηχτεί μέσω drone και παρουσιάζει την γενικότερη εικόνα από ψηλά, αυτή η μετάβαση των οδηγών δείχνει παράνομη καθώς τα βελάκια στον δρόμο δηλώνουν την σωστή πορεία και οι διαγραμμίσεις θεωρητικά δεν θα έπρεπε να πατώνονται.

Παρόλα αυτά οι οδηγοί δεν πτοούνται και ασταμάτητα παλεύουν να “χωθούν” εν κινήσει στην λωρίδα που θέλουν αντί να πραγματοποιήσουν την νόμιμη αναστροφή, ακόμα και αν έρχονται από την άλλη μεριά οδηγοί με μεγάλη ταχύτητα. Για ποιον λόγο δεν έχει τοποθετηθεί ένα διαχωριστικό στο καίριο σημείο; Εάν γίνει ατύχημα ποιος θα είναι ο υπεύθυνος; Ο οδηγός ή το κράτος;

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης