Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορες μόδες γύρω από το αυτοκίνητο που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε «Γιατί;». Βέβαια οι περισσότερες από αυτές μας έρχονται από την Αμερική, όπου αρκετοί ιδιοκτήτες δεν τολμούν να αποτυπώσουν το προσωπικό τους γούστο πάνω στο αυτοκίνητο, με μοναδικό σκοπό να τραβήξουν όλα τα φλας πάνω τους. Μία κίνηση που δεν είναι πάντα σύμφωνη με τις εντολές του νόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία από αυτές τις μόδες, ονομάζεται floater και αφορά ειδικά καπάκια που καλύπτουν τις ζάντες και παραμένουν ακίνητα ενώ οι τροχοί γυρίζουν κανονικά. Η ψευδαίσθηση που δημιουργείται, δείχνει το αυτοκίνητο σαν να κάνει πατινάζ στην άσφαλτο, παραθέτοντας μία εικόνα που δεν έχουμε συνηθίσει.  Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μία Mustang με 24άρες τέτοιες ζάντες να κάνει ένα πέρασμα μπροστά από την λεωφόρο στην παραλία το Μαιάμι.

 

Είναι η αντίθετη ακριβώς λογική από την παλαιότερη μόδα spinners, όπου η ζάντα έμοιαζε να κινείται ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο. Την θυμάστε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις, (floaters – spinners), ο οδηγός μπορεί να λάβει κλήση από την αστυνομία, καθώς από το 1960 απαγορεύει τέτοιες τακτικές ο Κ.Ο.Κ. των Η.Π.Α.
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης