Σε έγγραφη καταγγελία την οποία κοινοποίησε και στο zougla.gr προχώρησε ένας πολίτης σχετικά με οδηγό του ΚΤΕΛ Αργολίδας. Όπως θα διαβάσετε στην επιστολή του, αναφέρεται σε περιστατικό όπου επαγγελματίας οδηγός λεωφορείου μιλά στο κινητό του τηλέφωνο βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των επιβατών. Διαβάστε παρακάτω αυτούσια την επιστολή και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αθήνα 31/7/2013

Προς ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπουμπουλίνας 37, 21100 Ναύπλιο, Τηλ.: (+30) 27520 27323, (+30) 27520 27423, Τ/πο: (+30) 27520 26205, Ηλ. Ταχ.: info@ktel-argolidas.gr
Κοινοποίηση Υπουργός Μεταφορών
Κοινοποίηση Εισαγγελέας Αρείου Πάγου

Αξιότιμοι κύριοι του ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Στις 28/7/2013 και ώρα περίπου 8,30 το βράδυ επέστρεφα με την οικογένεια μου από το Βραχάτι Κορινθίας δια μέσου της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου. Έχοντας περάσει τα διόδια της Κορίνθου, φτάνοντας στα Μέγαρα, συναντήσαμε το ΚΤΕΛ με αριθμό κυκλοφορίας ΑΡΜ6813 το οποίο στο πίσω μέρος έγραφε www.ktel-argolidas.gr και με βάση αυτό υποθέτω ότι ανήκει σε εσάς. Τα αυτοκίνητα κινούνταν με ταχύτητα περίπου 50-70 χλμ την ώρα λόγω κίνησης.

Ο οδηγός (ο Θεός να τον κάνει οδηγό) του λεωφορείου κρατούσε και μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο χωρίς hands free ή άλλο βοήθημα (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες) έχοντας ακουμπήσει το ένα του χέρι στο τιμόνι για να έχει την άνεσή του. Αδιαφορώντας πλήρως για τους κανόνες οδικής ασφάλειας και για την ζωή των επιβατών του λεωφορείου αλλά και για την ζωή των λοιπών οδηγών στην Εθνική οδό που κινδύνευαν από ενδεχόμενο ατύχημα που μπορεί να συνέβαινε λόγω της απροσεξίας του. Η συνομιλία του κράτησε επί τουλάχιστον 10 λεπτά που συμπορευόμαστε. Το αληθές ή μη περί της συνομιλίας του μπορεί να αποκαλυφθεί εύκολα μέσω των κλήσεων που έκανε ή δέχτηκε την ίδια ώρα από (ή προς) το κινητό του τηλέφωνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω το θέαμα αυτό, οδηγός ΚΤΕΛ να μιλάει στο κινητό ενώ οδηγάει. Προφανώς κάποιοι «επαγγελματίες» οδηγοί θεωρούν ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο και μπορούν να διακινδυνεύουν τις ζωές τρίτων με μεγάλη ευκολία. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να πράξετε τα δέοντα ως προς τον συγκεκριμένο οδηγό αλλά και να απευθύνεται συστάσεις προς όλους τους οδηγούς της εταιρείας σας προς συμμόρφωση σε ότι επιβάλει η νομοθεσία.

Το κοινοποιώ στο Υπουργείο Μεταφορών και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου διότι αν υπάρχουν διοικητικά ή ποινικά αδικήματα προς τον ασυνείδητο αυτόν οδηγό θα πρέπει να επιβληθούν χωρίς κανένα ελαφρυντικο.

Με εκτίμηση
Φ. Γιώργος
…….. 6 Αθήνα
Τηλ. 210……..»

Περιμένουμε να δούμε αν μία επίσημη και επώνυμη καταγγελία θα πιάσει… τόπο ή θα μπει και αυτή στο συρτάρι.

 

Δεν χωρά αμφιβολία για την καταγγελία του κ. Γιώργου Φλωρά…

Το λεωφορείο κινείται στην εθνική οδό…

Ιδού και οι αποδείξεις…

Αν έχετε και εσείς να μας διηγηθείτε παρόμοια περιστατικά ή θέλετε να μας στείλετε φωτογραφίες και video από τα τρελά και παλαβά των ελληνικών δρόμων τα περιμένουμε στο e mail: automoto@zougla.gr


Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης