Η Koenigsegg είναι μία σουηδική εταιρεία η οποία κατασκευάζει hyper cars. Χαρακτηριστικό των μοντέλων που παράγει είναι η εντυπωσιακή σχεδίαση αλλά και οι εξωπραγματικές επιδόσεις που μόνο ένας επαγγελματίας οδηγός αγώνων μπορεί φέρει σε πέρας. Όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει πρόκειται για ένα σπάνιο αυτοκίνητο που απευθύνεται σε συλλέκτες και σε αυτούς που έχουν λεφτά με τη… σέσουλα.

Τις τελευταίες ημέρες ένας ιδιοκτήτης από το… Λιχτενστάιν διαθέτει προς πώληση μία Koenigsegg Agera X, η οποία χαρακτηρίζεται από τον αριθμό πλαισίου Νο88 (το 88ο δηλαδή Koenigsegg που έχει παραχθεί) ενώ είναι και η 8η Agera που κατασκευάστηκε ποτέ.  Η τιμή καθορίζεται με βάση το σειριακό αριθμό του αυτοκινήτου στα 888.888 ευρώ αλλά είναι χωρίς τους… φόρους. Το συγκεκριμένο Koenigsegg είναι μοντέλο του 2011 και έχει στο κοντέρ μόλις 3.250 χιλιόμετρα ενώ είναι χρώματος μαύρο ματ με κόκκινες ρίγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τον κινητήρα του σουηδικού μοντέλου, έχει χωρητικότητα 5.0 λίτρα, είναι twin-turbo V8, παράγει 940 ίππους και η ροπή αγγίζει τα 1.100 Nm! Η επιτάχυνση από στάση έρχεται σε 3,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 398 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης