Όταν δένουμε ένα παιδί στο καθισματάκι δεν αρκεί απλά να το τοποθετήσουμε πάνω σε αυτό. Για να είμαστε 100% βέβαιοι, πρέπει να ελέγξουμε αν έχουμε ασφαλίσει το κάθισμα στις βάσεις isofix ή στην πόρπη της ζώνης ασφαλείας και αν έχουμε ενεργοποιήσει τις παιδικές ασφάλειες στις πόρτες.

Αν δεν έχει γίνει κάτι από αυτά σωστά, το παιδί είναι εκτεθειμένο σε κίνδυνο. Τρανό παράδειγμα το παρακάτω video. Η μητέρα το μόνο που έχει κάνει είναι να δέσει το μωρό της στο κάθισμα. Έτσι, σε μία στροφή, η πόρτα του οχήματος άνοιξε και το βρέφος βρέθηκε στην άσφαλτο σε κεντρικό δρόμο της Μινεσότα, στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα, αρχικά δεν κατάλαβε τίποτα και συνέχισε αμέριμνη την πορεία της. Ευτυχώς, ο οδηγός που ακολουθούσε και κατέγραψε τη σοκαριστική σκηνή, ακινητοποίησε άμεσα το όχημά του και έτρεξε να μαζέψει το παιδί. Στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία και το ασθενοφόρο.

Το μωρό δεν είχε πάθει το παραμικρό. Όσο για τη μητέρα, εμφανίστηκε στο σημείο αρκετή ώρα αργότερα, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης