Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η απίστευτη αλλά πέρα για περά αληθινή ιστορία του Marvin Heemeyer περιλαμβάνει ένα αυτοσχέδιο και αδιαπέραστο τανκ, μία ντουζίνα γκρεμισμένα κτίρια αλλά και ένα άδοξο τέλος με πυροβολισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας ονομάζεται Marvin Heemeyer και ήταν ιδιοκτήτης ενός συνεργείου στο Κολοράντο με εξειδίκευση στην επισκευή μεγάλων οχημάτων και στις οξυγονοκολλήσεις. Η περιπέτεια – κόντρα του με τις δημοτικές αρχές ξεκίνησε για μία αγοραπωλησία γης δίπλα στο μαγαζί του, με τις διαπραγματεύσεις να πέφτουν σε κενό καθώς δεν τα βρήκαν οι δύο πλευρές. Ο Heemeyer άνοιξε κόντρα με μεγάλες επενδυτικές εταιρίες οι οποίες είχαν τα πλοκάμια τους και στο δημαρχείο της πόλης, με το τελευταίο να του επιβάλλει πρόστιμο για έλλειψη αποχέτευσης στο κατάστημα του. 

Η κόντρα μεταξύ του Marvin και των αρχών της πόλης συνεχίζονταν με πρόστιμα οδηγώντας τον πρωταγωνιστή της ιστορίας σε μία πρωτοφανή απόφαση.Κλείστηκε στο μαγαζί του για 18 συνεχόμενους μήνες και κατασκεύασε ένα αυτοσχέδιο τανκ τροποποιώντας μία μπουλντόζα Komatsu D355A. Η θωράκιση του οχήματος έφτανε σε πάχος τα 30εκ. αποτελούμενη από τσιμέντο και φύλλα χάλυβα, κάνοντας το όχημα αδιαπέραστο από σφαίρες και εκρηκτικά. 

Ο δημιουργός και οδηγός της, έβλεπε μέσα από κάμερες οι οποίες προστατεύονταν από διάφανο αλεξίσφαιρο υλικό, εξοπλισμένο με ανεμιστήρες που τις καθάριζαν. Είχε φτιάξει τρεις θυρίδες όπλου, προσαρμοσμένες για ένα τουφέκι διαμετρήματος 0,50, ένα ημιαυτόματο τουφέκι 308 και ένα τουφέκι 0,22LR, όλα εξοπλισμένα με χαλύβδινη πλάκα πάχους 1μιση εκατοστού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Στις 4 Ιουνίου 2004  ο Heemeyer έβαλε μπρος το τανκ του και γκρέμισε την πρώην επιχείρηση του, τις επιχειρήσεις που τον πολεμούσαν, την τοπική εφημερίδα που συχνά έγραφε ανακρίβειες για την ιστορία του, το σπίτι του πρώην δημάρχου και ακόμα 12 κτίρια που ανήκαν σε άτομα που τον είχαν «πολεμήσει». Η αστυνομία πυροβόλησε το όχημα πάνω από 200 φορές χωρίς να μπορεί να το σταματήσει, με αποτέλεσμα να λαμβάνει το ρόλο του θεατή. 

Η καταστροφική του μανία διήρκησε 2μιση ώρες και το κόστος των ζημιών ξεπέρασε τα 7 εκ. ευρώ, ενώ όλα τελείωσαν όταν πάρκαρε τη μπουλντόζα σε ένα υπόγειο παρκινγκ και αυτοπυροβολήθηκε.

Πολλοί τον θεώρησαν ήρωα και άλλοι τόσοι έναν ακόμα εν δυνάμει δολοφόνο. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης