Για τις προηγμένες τεχνολογίες που ενσωματώνει το ανανεωμένο Volvo XC60 και την λειτουργία των πρωτοποριακών συστημάτων ασφάλειας, έχουμε μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν.

Κατά καιρούς, η σουηδική εταιρεία κάνει διάφορες επιδείξεις προκειμένου να μας δείξει πόσο αποτελεσματικά είναι αυτά τα συστήματα. Πάντοτε όμως παίρνει τις απαραίτητες προφυλάξεις, χρησιμοποιώντας ανδρείκελα (crash dummies) και όχι ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Δομινικανή Δημοκρατία, κάποιοι κύριοι θέλησαν να κάνουν μια αντίστοιχη επίδειξη, ώστε να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους τους. Μόνο που στη θέση των ανδρείκελων είχαν βάλει δύο άντρες και σε αυτόν του επαγγελματία οδηγού, έναν… ερασιτέχνη! Στόχος τους, ήταν να δείξουν πως λειτουργεί το τεχνολογικό πακέτο ασφάλειας «City Safety» και πιο συγκεκριμένα το σύστημα εντοπισμού πεζών, το οποίο φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο.

Η επίδειξη όμως δεν πήγε καθόλου καλά και το SUV έπεσε πάνω στουs εθελοντές, χωρίς ευτυχώς να τους τραυματίσει σοβαρά. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κύριος που ανέβασε το video, για το ατύχημα δεν φταίει το σύστημα, αλλά ο οδηγός που παρέβλεψε να το ενεργοποιήσει.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης