Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Νότια Γιούτα της Αμερικής είναι διάσημη για πολλούς λόγους, συναρπαστική γεωλογία, ιστορία των ιθαγενών και μερικά καταπληκτικά εθνικά πάρκα. Εξίσου γνωστό όμως είναι και το πολυδαίδαλο δίκτυο off road διαδρομών, με τους περισσότερους να κατευθύνονται βόρεια προς το Μοάβ. Για τους μυημένους, το highlight της περιοχής αποτελεί ο σχεδόν κατακόρυφος βράχος Chute τον οποίο επισκέπτονται διάφορα «φτιαγμένα» off road οχήματα για να ανακαλύψουν τις δυνατότητες αναρρίχησης τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ένα μικρό φορτηγό ρυμούλκησης μάρκας Chevrolet, καταφέρνει να ανέβει τον σχεδόν κατακόρυφο βράχο σα να μην συμβαίνει τίποτα. Φαίνεται πως ο οδηγός του βρήκε την τέλεια γωνία προσέγγισης και γραμμή ανάβασης, καταφέρνοντας με το όχημα του να βάλει τα γυαλιά σε πολύ δυνατότερα και πιο σκληροτράχηλα οχήματα.

Κάτω από το καπό του συγκεκριμένου οχήματος υπάρχει ένας δυνατός V8 κινητήρα ενώ φυσικά υπάρχει και τετρακίνηση με δυνατότητα «κλειδώματος». Ο οδηγός του είναι ο έμπειρος πίσω από το τιμόνι David Hellman ο οποίος έχει καταφέρει το συγκεκριμένο εγχείρημα και με άλλα σύνολα, ενώ σε άλλα βίντεο εμφανίζεται να ρυμουλκεί οχήματα σε τρομερά δύσβατα σημεία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν βλέπεις κάθε μέρα τέτοιου τύπου οχήματα να ανεβαίνουν βράχους. Όπου και να μείνεις, ο συγκεκριμένος οδηγός φαίνεται πως είναι ο καταλληλότερος για να σε βοηθήσει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης