Ο ελέφαντας είναι ένα από τα μεγαλύτερα θηλαστικά, με ύψος που φτάνει τα 3,9 μέτρα και βάρος τους 7 τόνους. Πρόκειται για ένα πανέξυπνο και συναισθηματικό ζώο, με πολύ καλή μνήμη και ευφυΐα αντίστοιχη των δελφινιών.

Εξημερώνεται και εκπαιδεύεται σχετικά εύκολα, γι΄αυτό και πολλά ζώα χρησιμοποιούνται δυστυχώς, σε διάφορα τσίρκα για επιδείξεις. Οι ελέφαντες είναι σχετικά ήρεμοι, ωστόσο αν εξαγριωθούν μπορούν να προκαλέσουν καταστροφές και να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, σημειώθηκε ένα ανάλογο περιστατικό στη Δανία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Karrebaeksminde. Τρεις ελέφαντες που ανήκουν σε τοπικό τσίρκο, τρομοκρατήθηκαν από την πολυκοσμία την ώρα που είχαν βγει για βόλτα, με αποτέλεσμα να αρχίσουν τρέχουν ανεξέλεγκτοι. Οι υπάλληλοι προσπάθησαν να τους ηρεμήσουν και να τους απομακρύνουν από το πλήθος, ωστόσο κάποιος χτύπησε ένα από τα ζώα με λοστό με αποτέλεσμα αυτό να εξαγριωθεί. Άρχισε λοιπόν να τον κυνηγά, χτυπώντας και σηκώνοντας στον αέρα το Skoda Fabia Combi που βρέθηκε στη μέση.

Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε, αν και κατά τη γνώμη μας οι οργανώσεις προστασίας ζώων πρέπει να δράσουν άμεσα και οι υπεύθυνοι του τσίρκου να τιμωρηθούν για τη βάναυση συμπεριφορά τους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης