Η Βασίλισσα Ελισάβετ, έχει στην κατοχή της ορισμένα από τα καλύτερα και πιο πολυτελή αυτοκίνητα στον κόσμο, με αυτά της Rolls-Royce να είναι πρώτα στις προτιμήσεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα όμως όχημα είναι στην κορυφή όλων. Πρόκειται για ένα κινητό παλάτι, ένα έργο τέχνης, κατασκευασμένο από τα πιο ακριβά και σπάνια υλικά. Η καινούργια άμαξα της Βασίλισσας, χρειάστηκε 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Την κατασκεύασαν οι καλύτεροι τεχνίτες, με κάθε κομμάτι να είναι χειροποίητο. Ο χρυσός και το κρύσταλλο έχουν την τιμητική τους, με το εσωτερικό να είναι επενδυμένο με δέρμα κορυφαίας ποιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο εντυπωσιακό όλων όμως, είναι οι επενδύσεις ξύλου. Όλες είναι από σπάνια δέντρα τα οποία αναφέρονται πάνω στις διακοσμήσεις, συμπεριλαμβανομένου και αυτού, που έπεσε το μήλο στο κεφάλι του Ισαάκ Νεύτων!

Μια ιστορία 1.000 ετών είναι χαραγμένη στις επιφάνειες, το κρύσταλλο έφθασε από το Εδιμβούργο, τροποποιήθηκε στην Αγγλία και τοποθετήθηκε πάνω σε βάσεις από χρυσό. Για να λάμπει στολίστηκε με 24 διαμάντια και 130 ζαφείρια από την Αυστραλία. Οι τροχοί και η ανάρτηση είναι επίσης κατασκευασμένα στο χέρι και περιβάλλονται από πολύτιμο χρυσό. 

Όσο για το κόστος, είναι πέραν κάθε φαντασίας, όπως λένε οι Άγγλοι. Δεν προήλθε όμως από τους φορολογούμενους, όπως πολλά άλλα πράγματα στο Παλάτι, αλλά από δωρεές.

Η Βασίλισσα θέλει να παραμείνει αγαπητή στη χώρα της και με αυτή την κίνηση τα κατάφερε. Η άμαξα είναι ένα κινητό μουσείο, όπως και η ίδια άλλωστε…

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης