Για τους κατόχους της Ford Mustang GT ο ήχος του V8 κινητήρα και της εξάτμισης είναι απόλαυση. Για τους γείτονες όμως ο θόρυβος που προκαλείται σε κάθε βύθισμα του γκαζιού είναι ενοχλητικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική εταιρεία έχει προνοήσει γι΄ αυτό, ενσωματώνοντας μία λειτουργία στο πανίσχυρο muscle car με την ονομασία «Quiet Mode». Έτσι, όταν το όχημα εκκινεί, κλείνουν κάποια διαφράγματα μέσα στην εξάτμιση και ο θόρυβος μειώνεται.

Ο ιδιοκτήτης της Mustang GT που απεικονίζεται στις φωτογραφίες όχι μόνο δεν ενεργοποιούσε ποτέ τη συγκεκριμένη λειτουργία, αλλά είχε τοποθετήσει ακόμα πιο ισχυρή εξάτμιση, με εντονότερο θόρυβο. Αυτό είχε αποτέλεσμα να εκνευρίσει αφάνταστα έναν από τους γείτονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι αυτός έβαλε αφρό πολυουρεθάνης στις απολήξεις της εξάτμισης και του άφησε ένα προειδοποιητικό σημείωμα στο οποίο έγραψε:

«Επιτέλους σε βρήκα! Θέλεις την προσοχή μας, δεν θέλεις την προσοχή μας. Έχεις 14 ημέρες για να διορθώσεις την εξάτμιση ή να βάλεις την εργοστασιακή. Μη μας σπας τα αβγά γιατί θα το μετανιώσεις. Σε προκαλούμε να καλέσεις την αστυνομία ή να τοποθετήσεις κάμερες. Τίποτα δεν θα έχει αποτέλεσμα. Φτιάξε την εξάτμιση».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης