Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Όσοι ξέρουν, γνωρίζουν πως η αγορά κλασικών οχημάτων δεν είναι μία… απλή αγορά αυτοκινήτου. Πολλοί τις χαρακτηρίζουν ως ένα… χρηματιστήριο διαφορετικό από το κλασικό που οι περισσότεροι Η αγορά των κλασικών οχημάτων είναι κάτι σαν το… χρηματιστήριο γνωρίζουμε, καθώς τα χρήματα που επενδύονται και δίνονται ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Σπάνια μοντέλα σε πραγματικά άθλια κατάσταση ανακατασκευάζονται σε όλο τον κόσμο και γίνονται σαν καινούργια για να τα αποκτήσει κάποιος συλλέκτης. Η αξία που μπορεί να πουληθεί ένα αυτοκίνητο σε άθλια κατάσταση μπορεί να είναι χαμηλή, αλλά αντίστοιχα τα χρήματα που θα δώσει κάποιος για να το φέρει στην κατοχή του, έχοντας δεχτεί την απαραίτητη περιποίηση, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Σε αυτή την κατάσταση βρέθηκε ένα Talbot Lago 1949 T26 Grand Sport SWB...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι πολλά τα λεφτά…
Ένα πρόσφατο παράδειγμα αφορά, ένα σπάνιο Talbot Lago 1949 T26 Grand Sport SWB το οποίο είχε βρεθεί σε αχυρώνα και θεωρείτο ως ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που κατασκεύασαν ποτέ οι Γάλλοι. Όπως θα δείτε από τις σχετικές φωτογραφίες, το εν λόγω αυτοκίνητο βρέθηκε σε άθλια κατάσταση και παρ’ όλα αυτά πουλήθηκε σε δημοπρασία αντί του ποσού των 1.9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην πάνω εικόνα είναι το αυτοκίνητο που βρέθηκε  και πουλήθηκε για 1.9 εκ. δολάρια. Στην κάτω μία εικόνα για το πως μπορεί να γίνει μετά από ανακατασκευή...

 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης