Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Όλα του γάμου δύσκολα…. λέει ο λαός και οι εποχές που ζούμε δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο. Αποτέλεσμα αυτών είναι να παρατηρείται εξαιρετικά μεγάλη δυστοκία στην ανακάλυψη και Η σημερινή εποχή είναι δύσκολη για επενδύσεις. Όχι γιατί δεν υπαρχουν χρήματα αλλά για άλλους λόγους!εξουσιοδότηση νέων επιχειρηματιών και μονάδων δικτύων των εισαγωγικών εταιρειών.
      
Μια προσεκτική ματιά στον χάρτη της χώρας μας περιγράφει «ανάγλυφα» το μέγα πρόβλημα που υπάρχει σήμερα σχετικά, με την αντιπροσώπευση εξουσιοδοτημένων ντίλερ σε διάφορους νομούς της χώρας. Και βέβαια, το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στις ιδιαίτερα χαμηλές επιδόσεις της αγοράς του αυτοκινήτου οι οποίες καθιστούν ασύμφορη την όποια επένδυση, ούτε και στο γεγονός ότι προκειμένου να αναλάβει κάποιος επιχειρηματίας την ανάλογη εξουσιοδότηση. Για να επενδύσει κάποιος απαιτούνται πολύ υψηλά ποσά για τα προαπαιτούμενα, όπως αυτοκίνητα εξυπηρέτησης πελατών και test drive, ανταλλακτικά, εξειδικευμένα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας για το after sales και πολλά ακόμη.

Οι δυνατές αντιπροσωπείες δεν φτιάχνονται στο πόδι... Έχουν απαιτήσεις

Κολλήματα..
Όμως και όλα αυτά να ξεπεραστούν με καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές (εισαγωγική και αντιπροσωπεία), οι λίγες ενδιαφέρουσες πιθανές  συμφωνίες «κολλάνε» στο ύψος των εγγυητικών επιταγών που απαιτούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί, τα capital controls βρίσκονται ακόμη Όχι μία αλλά δύο εγγυητικές…σε ισχύ και οι εγγυητικές είναι αυτές που θεωρητικά εξασφαλίζουν κάθε εισαγωγέα. Στην πράξη όμως δεν απαιτείται μία αλλά δύο εγγυητικές για κάθε συμφωνία, μία για τις πωλήσεις νέων οχημάτων και μία για το after sales. Και με τις τράπεζες να έχουν την πρωτοκαθεδρία, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η οποιαδήποτε συμφωνία. 

Αυτό διαπιστώσαμε κατά την φαινομενικά «ήσυχη» καλοκαιρινή περίοδο, όπου πολλά υψηλόβαθμα στελέχη εισαγωγικών εταιρειών μείωσαν το χρόνο των διακοπών τους και  δραστηριοποιήθηκαν με το παραπάνω, στοχεύοντας να πετύχουν μια καλή συμφωνία προκειμένου να επεκταθεί το δίκτυο τους.

Ας ελπίσουμε το μέλλον να γίνει καλύτερο…

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης