Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο κουραστική, αλλά μέχρι να είναι άμεσα διαθέσιμα τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να κρατούν τα μάτια τους σταθερά στο δρόμο και τα χέρια τους στο τιμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται όμως πως μερικοί είναι τόσο ανεύθυνοι που θα κάνουν τα πάντα για να μην βαρεθούν κατά την οδήγηση, τι κι αν αυτό σημαίνει πως η προσοχή τους θα είναι παντελώς στραμμένη σε κάποια άλλη δραστηριότητα.

Το ελικόπτερο της αστυνομίας στην Ισπανία, εντόπισε και μαγνητοσκόπησε τον οδηγό ενός Peugeot 307SW πρώτης γενιάς (το οποίο φυσικά δεν διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης) να ταξιδεύει με 126χλμ./ώρα και αντί να έχει τα χέρια του στο τιμόνι, έλυνε ένα κύβο του Ρούμπικ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός φαίνεται να λύνει τον κύβο του Ρούμπικ έχοντας στραμμένη σε αυτόν την πλήρη προσοχή του, ενώ συζητά με τον συνοδηγό. Και τα δύο του χέρια μένουν μακριά από το τιμόνι, για αρκετή ώρα ενώ η κάμερα κυκλοφορίας του ελικοπτέρου αποκαλύπτει ότι το Peugeot ταξίδευε με 126χλμ./ώρα αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο.

Το βίντεο, το οποίο κοινοποιήθηκε από τον επίσημο λογαριασμό της ισπανικής Γενικής Διεύθυνσης Τροχαίας (Dirección General de Tráfico), αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η απόσπαση της προσοχής είναι η αιτία για το 32% των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στην Ισπανία. Είτε πρόκειται για φαγητό, είτε για τον έλεγχο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είτε για μακιγιάζ, είτε για την επίλυση ενός κύβου του Ρούμπικ, όλοι οι περισπασμοί θα πρέπει να φυλάσσονται για όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης