Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ως γνωστόν τα σαμαρακια τοποθετούνται ώστε τα αυτοκίνητα να αναγκάζονται να μειώσουν ταχύτητα, κυρίως σε δρόμους που παρατηρείται μεγαλύτερη από το επιτρεπτό ταχύτητα κίνησης. Όταν όμως τοποθετούνται δίπλα δίπλα, τότε το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, ο ιδιοκτήτης του καναλιού στο Youtube με το ευφάνταστο όνομα «Speed Bump Olympics» (Ολυμπιακοί αγώνες για σαμαράκια), μοιράζεται βίντεο με οχήματα που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα στα δύο σαμαράκια που βρίσκονται ακριβώς μπροστά από το σπίτι του. Δεν έχουμε ιδέα γιατί κάποιος σκέφτηκε ότι μία τέτοια κατασκευή θα ήταν σωστή, ωστόσο, τα βίντεο προσφέρουν θέαμα.

 

Πολλοί οδηγοί πλησιάζουν το πρώτο σαμαράκι με υπερβολική ταχύτητα, πιθανώς νομίζοντας ότι μπορούν να το ξεπεράσουν χωρίς να επιβραδύνουν. Στη συνέχεια έρχονται αντιμέτωποι με το δεύτερο που στέλνει πολλούς από αυτούς στον αέρα. Όλα τα είδη οδηγών και οχημάτων μπορεί να δει κανείς να ταλαιπωρούνται από τα σαμαράκια, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού που οδηγεί ένα Ford Explorer, ο οποίος θα πίστευε κανείς ότι θα γνώριζε την ύπαρξη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτοκίνητα υφίστανται κάθε είδους ζημιές, κυρίως στο κάτω μέρος και τους προφυλακτήρες και να μην μιλήσουμε για την καταπόνηση των αμορτισέρ. Είναι αξιοσημείωτο ότι το άτομο που βρίσκεται πίσω από το κανάλι του YouTube, λέει ότι ζει απέναντι από τα σαμαράκια ταχύτητας εδώ και 11 χρόνια και ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν δει ποτέ να προκαλείται ατύχημα από αυτά.

Το κανάλι Speed Bump Olympics μπορεί να μοιάζει με έναν ανάλαφρο τρόπο για να διασκεδάσει κανείς με τα κακοσχεδιασμένα εμπόδια στους δρόμους, αλλά χρησιμεύει επίσης ως υπενθύμιση της σημασίας του αποτελεσματικού σχεδιασμού των δρόμων. Χρησιμοποιώντας τα σωστά υλικά, τις σωστές αποστάσεις και το σωστό ύψος, οι δήμοι μπορούν να δημιουργήσουν οδικά εμπόδια που επιβραδύνουν την κυκλοφορία χωρίς να προκαλούν ζημιές ή ταλαιπωρία στους οδηγούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης