Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο ανεξάρτητος Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την αξιολόγηση της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων, EuroNCAP, εξέτασε τρία ηλεκτρικά κινέζικα μοντέλα. Ο λόγος για τα BYD Seal, Xpeng P7, BYD Dolphin, και τα τρία EV και τα τρία πωλούνται στην Ευρώπη και τα τρία best seller στη χώρα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια είναι πως στην Ευρώπη έχουμε τα κινέζικά προϊόντα πολύ χαμηλά σε προτίμηση, καθώς ακόμα «κουβαλάμε» την αντίληψη περί κακής ποιότητας. Κάτι που παλαιότερα (προ 15ετίας) δεν ήταν και τόσο λάθος, όμως η Κίνα έχει ανέβει επίπεδο και μιλώντας συγκεκριμένα για τα αυτοκίνητα, είναι έτοιμη να κάνει ηλεκτρική παγκόσμια απόβαση, έχοντας ποιοτικά και άκρως hi-tech μοντέλα.

Εάν ακόμα πιστεύετε πως οι Κινέζοι δεν δίνουν αρκετή σημασία σε ποιότητα και ασφάλεια, δείτε τα αποτελέσματα από τον οργανισμό EuroNCAP ο οποίος τα τέσταρε όπως κάθε άλλο μοντέλο. Και τα τρία μοντέλα έλαβαν την ύψιστη βαθμολογία των 5 αστέρων.

BYD Seal: Το ηλεκτρικό σεντάν που σημειώνει απίθανες πωλήσεις στη χώρα του (και όχι μόνο) απέσπασε βαθμολογία 89% στην προστασία ενηλίκων, 87% στην προστασία παιδιών, 82% στην προστασία πεζών και 76% στην αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας που φέρνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

BYD Dolphin: Το δεύτερο ηλεκτρικό της μάρκας BYD, κατάφερε επίσης να λάβει 5 αστέρια. Πιο συγκεκριμένα, το μικρό μοντέλο έλαβε: 89% στην προστασία ενηλίκων, 87% προστασία παιδιών, 85% προστασία πεζών και 79% στην αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας που φέρνει.

Xpeng7: Το P7 της Xpeng έλαβε επίσης 5 αστέρια (ύψιστη βαθμολογία στον EuroNCAP) συγκεντρώνοντας: 87% στην προστασία ενηλίκων, 81% στην προστασία παιδιών, 81% στην προστασία πεζών και 78% στην αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας που φέρνει.

Όπως γίνεται ξεκάθαρο, τα κινεζικά ηλεκτρικά μοντέλα, δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα ευρωπαϊκά, έχοντας και παρόμοιες τεχνολογίες και παρόμοια ποιότητα – ασφάλεια. Και το κάνουν με χαμηλότερο κόστος. Θα τους δίνατε μία ευκαιρία;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης