Ήταν ο άνθρωπος του άλλαξε την ιστορία της F1. Ο πιο αναγνωρίσιμος οδηγός παγκοσμίως, αυτός που έφερε το άθλημα στα… σπίτια όλου του κόσμου. Ένας σταρ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που το όνομά του και μόνο, ακόμα και 20 χρόνια μετά το θάνατό του, αρκεί για να προκαλέσει ρίγη συγκίνησης.

Ο Ayrton Senna ήταν ένας εκπληκτικός οδηγός. Δεν σταματούσε ποτέ να μάχεται, να αγωνίζεται μέχρι τον τελευταίο γύρο. Οι κόντρες του με τον Alain Prost ήταν ομηρικές, ωστόσο ένας αγώνας, αυτός στο Μονακό το 1984, έχει μείνει χαραγμένος στη μνήμη όλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βραζιλιάνος, οδηγώντας μια Toleman-Hart, εκκίνησε από την 13η θέση. Η βροχή που έπεφτε δεν εμπόδισε τον Senna να πατήσει τέρμα το γκάζι, να περάσει τους πάντες και να βρεθεί πίσω από τον Prost. Πλησίαζε όλο και περισσότερο, κάλυπτε τη διαφορά και ήταν θέμα χρόνου να τον περάσει.

Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και της έντονης βροχόπτωσης, οι αγωνοδίκες διέκοψαν τον αγώνα και ο Senna δεν πρόλαβε να βρεθεί στην πρώτη θέση. Εκείνο το GP του Μονακό και η καταδίωξη του αδικοχαμένου βραζιλιάνου γράφτηκε στην ιστορία. Ήταν ένας από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες στην F1 και η απόδειξη των απίστευτων οδηγικών ικανοτήτων του Senna. 


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης