Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η επιστροφή στο διάσημο 24ωρο αγώνα Bol’Dor στη Γαλλία σημαδεύτηκε από αμέτρητες πτώσεις, Στο βάθρο είχαμε τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές και τρεις διαφορετικές φίρμες ελαστικών, Bridgestone, Dunlop, Michelinεγκαταλείψεις κορυφαίων ομάδων και κακές καιρικές συνθήκες. Εκείνη όμως που άντεξε σε όλες τις συνθήκες ήταν η ομάδα Yoshimura Suzuki Motul η οποία κατάκτησε μια σπουδαία νίκη στη Γαλλία. Οι αναβάτες της ομάδας, Gregg Black, Sylvain Guintoli και Xavier Simeon δεν έκαναν κανένα λάθος, κινήθηκαν πολύ γρήγορα και εξασφάλισαν μια σημαντική νίκη στον θρυλικό αγώνα του Bol’Dor.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, η ομάδα της Suzuki έκανε και νέο ρεκόρ γύρων στον αγώνα καθώς συμπλήρωσαν 704 γύρους στις 24 ώρες του αγώνα με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι 698 γύροι το 2018. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η ομάδα Moto Ain Yamaha με αναβάτες τους Randy de Puniet, Robin Mulhauser και Roberto Rolfo. Είχαν μια μικρή πτώση στο τέλος του αγώνα, αλλά κατάφεραν να μείνουν στη 2η θέση, 19 γύρους πίσω από τους νικητές.

Τρομερή επιτυχία για τη Superstock ομάδα της Kawasaki η οποία ανέβηκε στο βάθρο.

Από το 2014 είχαμε να δούμε superstock ομάδα στο βάθρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τεράστια έκπληξη είχαμε στην 3η θέση του βάθρου με την ομάδα BMRT 3D Maxxess Nevers Kawasaki  να Μπροστά σε 48.000 θεατές πραγματοποιήθηκε ο αγώνας του Bol’Dor.ανεβαίνει στο βάθρο. Το σπάνιο σε αυτήν την ομάδα είναι ότι αγωνίζεται με Supertock μοτοσικλέτα που είναι υποδεέστερες από τις μοτοσικλέτες προδιαγραφών Endurance. Από το 2014 είχε να ανέβει superstock συμμετοχή στο βάθρο.

Τεράστιες ήταν οι εγκαταλείψεις στον αγώνα με τις κορυφαίες WEBike SRC Kawasaki, BMW Motorrad France, FCC Honda TSR και Yamaha YART Team να μένουν εκτός αγώνα σχετικά νωρίς. Στη βαθμολογία πλέον η ομάδα της Yoshimura Suzuki είναι πρώτη με 141 βαθμούς έχοντας στη δεύτερή θέση την Igol Experiences VRD με 105 βαθμούς και στην 3η θέση την FCC Honda με 89 βαθμούς.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του Bpl’Dor 2021.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Honda κέρδισε τον… τρελό αγώνα 12h Estoril

Τρομερή νίκη της Suzuki SERT Motul στο Le Mans 24Hours

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης