Τον Οκτώβριο του 2012, ο Felix Baumgartner πέρασε στην ιστορία, καθώς πήδηξε στο κενό από ύψος 38 χιλιομέτρων, σπάζοντας το φράγμα του ήχου.  


O άνθρωπος αυτός έπεσε απο τη στρατόσφαιρα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ατρόμητος Αυστριακός, έπιασε τα 1.137 χλμ./ ώρα!, φορώντας ειδική διαστημική στολή για την πίεση και το ψύχος. Έπειτα από αυτή την τεράστια πρόκληση, ο 43χρονος αντιμετωπίζει αυτό το Σαββατοκύριακο (21-22 Ιουνίου) μια καινούργια, καθώς θα λάβει μέρος στον απαιτητικό αγώνα αντοχής του Nurburgring.


Σιγά μη φοβηθεί μια πίστα αγώνων ακόμα και αν αυτή είναι η “πράσινη κόλαση”

O Baumgartner θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Audi, έχοντας δίπλα του, τον πέντε φορές νικητή του 24 Hours of Le Mans, Frank Biela, τον τρεις φορές νικητή του Sarthe, Marco Werner και τον Pierre Kaffer, σπεσιαλίστα σε αγώνες GT.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Οι τέσσερις οδηγοί της Audi

Αρκετοί θεωρούν ότι ο Αυστριακός δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, καθώς μιλάμε για ένα 24ωρο μαραθώνιο, συνολικού μήκους 3.750 χιλιομέτρων και 10.000 στροφών. Η αγωνιστική διαδρομή θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες του κόσμου, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον άνθρωπο που πήδηξε από τη στρατόσφαιρα και ξεπέρασε την ταχύτητα του ήχου.


O Baumgartner θέλει να εκπλήξει τους πάντες για μια ακόμα φορά

Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος και θα το αποδείξει στην πίστα. «Όταν ήμουν μικρό παιδί, θαύμαζα αυτούς που έκαναν αυτά που δεν τολμούσε κανείς. Αυτά που οι περισσότεροι θεωρούσαν αδύνατα. Τίποτα όμως δεν είναι αδύνατο. Κανείς δεν φανταζόταν πως ένας άνθρωπος μπορεί να σπάσει το φράγμα του ήχου, όμως εγώ το κατάφερα. Έτσι και στους αγώνες. Πολλοί ασκούν κριτική στην απόφασή μου. Λένε πως χωρίς αγωνιστική εμπειρία, δεν μπορείς να συμμετάσχεις στις 24 ώρες του Nurburgring. Όμως η Audi και εγώ, έχουμε καταστρώσει το τέλειο σχέδιο και θα αποδείξουμε πως το πλάνο μας, αποδίδει», τόνισε ο Baumgartner.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης