Δεν είναι καθόλου ευχάριστα τα πράγματα για τον Schumacher

Δεν είναι καθόλου ευχάριστα τα πράγματα για τον Schumacher

Πάνω από δύο εβδομάδες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο Michael Schumacher έπειτα από ατύχημα που είχε όταν έκανε σκι και είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι. Ο Γερμανός που έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στον εγκέφαλο και βρίσκεται σε τεχνητό κώμα, δε δείχνει σημάδια βελτίωσης αλλά ούτε και εξασθένισης.

Ορισμένοι μπορεί να σκεφτούν πως αυτό είναι καλό αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία βελτίωση προκαλεί ανησυχία για το μέλλον του πρώην πιλότου της Formula 1. Ξένα Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως αν ο Schumacher επιβιώσει δεν θα είναι ο Schumacher που όλοι ξέρουμε με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Ανησυχία επίσης προκαλεί μελέτη η οποία έχει δημοσιευθεί στο American Medical Association και αναφέρει πως άτομα που έχουν υποστεί αντίστοιχα ατυχήματα με αυτό του 45χρονου έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα.

Ένα όμως ακόμα χειρότερο σενάριο είναι αυτό που θέλει τον Schumacher να μην ξυπνά ποτέ από το τεχνητό κώμα. Χαρακτηριστικά και τα λεγόμενα του ειδικού νευροχειρουργού Andreas Zeiger ο οποίος ανέφερε: «Σε κώμα μπορεί θεωρητικά να διατηρηθεί για μια ζωή. Δεν θα βλάψει τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Τα τραύματα στον εγκέφαλο είναι από τα πιο περίπλοκα που μπορεί να συμβεί στο ανθρώπινο σώμα».

Διαβάζοντας κανείς όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και μιλώντας με ειδικούς σε αντίστοιχα ατυχήματα μπορεί εύκολα να συμπεράνει πως η πορεία της υγείας του πολυαγαπημένου οδηγού δεν είναι και τόσο καλή. Σίγουρα έχουν δει πολλά τα μάτια μας (και κυρίως των γιατρών) αλλά η μη σταδιακή βελτίωση προκαλεί σίγουρα ανησυχία. Τα επόμενα 24ωρα σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα νέα σχετικά με την υγεία του Schumacher που ευχόμαστε να είναι καλύτερα. Οι γιατροί ίσως προσπαθήσουν σιγά, σιγά να τον «ξυπνήσουν» από τον τεχνητό κώμα για να δουν τις αντιδράσεις του οργανισμού του και από τα συμπεράσματα θα μάθουμε και σε ποια κατάσταση είναι η υγεία του.

Όλοι εύχονται να πάνε τα πράγματα προς το καλύτερο και η κακιά στιγμή να μείνει στην ιστορία ως περαστική...

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014, 10:38