Η προσπάθεια της Bentley να σπάσει το ρεκόρ της περίφημης ανάβασης Pikes Peak με το Continental Ταχύτερο ηλεκτρικό ήταν ένα Tesla Model S στη 9η θέσηGT3 δυστυχώς δεν στέφθηκε με επιτυχία. Ο καιρός έπαιξε το δικό του παιχνίδι και ο πάγος και το κρύο στην κορυφή του βουνού στο Κολοράντο ανάγκασε τους κριτές να φέρουν τον τερματισμό πιο χαμηλά. Από τα 4.300 μέτρα στα 3.890 μέτρα του Devil’s Playground.

Η Bentley είχε βάλει στόχο παρ΄ όλα αυτά, εκτός από το να σπάσει το ρεκόρ ανάβασης, να γίνει και το ταχύτερο όχημα που χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα καύσιμα. Αυτό ήταν κάτι που κατάφερε καθώς τερμάτισε στη 2η θέση στην κορυφαία κατηγορία Time Atack 1 και στη 4η θέση Γενικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πρώτα δύο sectors η Continental ήταν 12 δευτερόλεπτα ταχύτερη και πήγαινε για ρεκόρ.

Προβλήματα με τον πάγο και το τούρμπο

Η Continental GT3 των 750 ίππων ήταν το κορυφαίο αυτοκίνητο με ανακυκλώσιμα καύσιμα και πρώτο Για την ιστορία η νίκη στην κατηγορία Time Attack 1 πήγε στον Romain Dumas με Porsche 911 GT2RS.ανάμεσα στα ηλεκτρικά. Οδηγός της Bentley ήταν ο Rhys Millen, ο οποίος ξεκίνησε πολύ δυνατά την ανάβαση και στα δύο πρώτα κομμάτια ήταν κατά πολύ ταχύτερος πηγαίνοντας για νέο ρεκόρ. Ωστόσο, στο 3ο κομμάτι της διαδρομής, αντιμετώπισε πρόβλημα με το τούρμπο της Continental με αποτέλεσμα να χάσει σχεδόν 16 δευτερόλεπτα και να μείνει τελικά στη 2η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι της Bentley πάντως ήταν πολύ ικανοποιημένοι με την προσπάθεια τονίζοντας ότι πέτυχαν τον στόχο τους που ήταν η πρώτη θέση ανάμεσα στα οχήματα με εναλλακτικά καύσιμα. Φυσικά, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με την ελπίδα το 2022 να σπάσουν και το ρεκόρ ανάβασης.

Βίντεο με πλάνα on board από την ανάβαση του Continental GT3:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμη η Bentley που θα κατακτήσει το Pikes Peak

Το SUV της Bentley που μπαίνει εύκολα στην πίστα

Bentley Continental GT Speed Convertible: Το απόλυτο όχημα για το καλοκαίρι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης