Μια συναρπαστική μάχη μεταξύ δύο κορυφαίων οδηγών παρακολουθήσαν περίπου 40.000 φίλαθλοι στην ειδικά τροποποιημένη πίστα της πόλης Holjes της Σουηδίας, στο πλαίσιο του έκτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross.

Οι Mattias Ekstrom και Timmy Hansen κοντραρίστηκαν κυριολεκτικά σώμα με σώμα, με τα Audi S1 EKS RX Quattro και Peugeot 208 WRX, προσφέροντας μοναδικό θέαμα. Πρώτος τη γραμμή του τερματισμού πέρασε ο Hansen, έχοντας διαφορά δύο μέτρων από τον αντίπαλό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι αγωνοδίκες θεώρησαν πως η κίνηση του στην τελευταία στροφή δεν ήταν νόμιμη, με αποτέλεσμα νικητής να αναδειχθεί ο Ekstrom. Οι επαφές των οχημάτων και τα σπρωξίματα στο Rallycross είναι κάτι σύνηθες και σε αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο η υψηλή δημοτικότητα του σπορ.

Όπως ήταν φυσικό, ο Hansen αισθάνθηκε αδικημένος, θεωρώντας πως δεν έκανε κάτι παράνομο για τα δεδομένα του Rallycross. Βέβαια, κανείς από τους δύο δεν είναι πρωτοπόρος της γενικής βαθμολογίας, με τον Petter Solberg – εγκατέλειψε στη Σουηδία – να ηγείται του πρωταθλήματος με 159 βαθμούς, τον Johan Kristoffersson να ακολουθεί με 115 και τον Andreas Bakkerud να έχει 113.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης