Πανικός επικρατεί στις τάξεις της F1 τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από την αποκάλυψη ότι η Mercedes AMG Petronas πραγματοποίησε στις 15-17 Μαΐου, στην πίστα της Βαρκελώνης, κρυφές δοκιμές σε συνεργασία με την Pirelli.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι Lewis Hamilton και Νico Rosberg έκαναν με το καινούργιο μονοθέσιο πάνω από 1.000 χιλιόμετρα στην πίστα για λογαριασμό της Pirelli. To γεγονός αυτό έχει προκαλέσει το μένος των υπολοίπων ομάδων και ειδικά των βασικών ανταγωνιστών Red Bull και Ferrari, οι οποίοι και κατέθεσαν επίσημη διαμαρτυρία ζητώντας την τιμωρία της γερμανικής ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι κανονισμοί της FIA απαγορεύουν τις δοκιμές την αγωνιστική περίοδο. Επιτρέπονται μόνο σε περίπτωση που έχει προσφερθεί η ίδια δυνατότητα και σε άλλες ομάδες της F1, αν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας και με μονοθέσιο τουλάχιστον δύο χρόνια παλαιότερο.

Οι ομάδες, η μία μετά την άλλη, ανέφεραν πως ουδέποτε τους προτάθηκε κάτι τέτοιο και ειδικά με μονοθέσιο του 2013. Η Mercedes, από την πλευρά της, τόνισε ότι το τεστ διεξήχθη εν γνώσει της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και η Pirelli ότι απλώς χρησιμοποίησε τους όρους που υπάρχουν στα συμβόλαια με τη FIA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ομοσπονδία έχει θέσει ως προτεραιότητα το θέμα και εξετάζει όλα τα γεγονότα. Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν στον διεθνή Τύπο, η θέση της Mercedes είναι πολύ δύσκολη και αυτό διότι χρησιμοποίησε το φετινό μονοθέσιο και δεν υπήρχε ομόφωνη συγκατάθεση από όλες τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα.

Σύντομα αναμένεται να βγει η απόφαση της FIA αλλά και οι κυρώσεις για τη Mercedes έπειτα από την παράβαση των κανονισμών.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης