Ο Μίκαελ Σουμάχερ, έπειτα από οκτώ μήνες νοσηλείας, βγήκε την Τρίτη από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και επέστρεψε στο σπίτι και την οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είδηση ανακοινώθηκε αρχικά από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και, όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, επαληθεύτηκε αργότερα από τη μάνατζερ του άσσου της Formula 1.

«Στο εξής η θεραπεία και ανάρρωση του Μίκαελ θα συνεχιστεί στο σπίτι του» δήλωσε χαρακτηριστικά η Κεμ προσθέτοντας ότι έχει μεν υπάρξει πρόοδος στην υγεία του αθλητή ωστόσο υπάρχει ακόμα «μακρύς και δύσκολος δρόμος μπροστά του».

Στην επίσημη τοποθέτηση της οικογένειάς του τονίζεται πως βάσει της αρχικής του κατάστασης, έπειτα από τον τραυματισμό στο κεφάλι και τα σοβαρά κρανιοεγκεφαλικά τραύματα που υπέστη, η πορεία της υγείας του έχει σημειώσει πρόοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λαμβάνοντας υπόψιν τα σοβαρά τραύματα που είχε υποστεί τους τελευταίους μήνες έχει σημειώσει πρόοδο. Πάντως, υπάρχει ακόμη ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος μπροστά του. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό της κλινικής CHUV στη Λωζάνη για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να σέβεστε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας του Μίκαελ αποφεύγοντας τη διάδοση φημών σχετικά με την υγεία του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Το ιστορικό του ατυχήματος

Ο 45χρονος πιλότος της Formula 1 είχε χτυπήσει με το κεφάλι πάνω σε ένα βράχο κάνοντας σκι μαζί με τον γιο του και μια ομάδα φίλων στο Μεριμπέλ, ένα χιονοδρομικό σταθμό στις γαλλικές Άλπεις στις 29 Δεκεμβρίου του 2013.

Εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο στην Γκρενόμπλ και σύμφωνα με τους ιατρούς, έπασχε από σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις.

Αφού έπεσε σε τεχνητό κώμα, τέθηκε στις 30 Ιανουαρίου σε φάση αφύπνισης, η οποία έγκειται στη σταδιακή μείωση των καταπραϋντικών φαρμάκων που του χορηγούνται, μια πολύ μακρά διαδικασία.

Στις 16 Ιουνίου ανακοινώθηκε από τους ιατρούς και τη μάνατζέρ του, ότι ο  γερμανός πρώην πρωταθλητής βγήκε από το κώμα και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομειακό Κέντρο του Βο (CHUV) που βρίσκεται στη Λωζάνη όπου συνέχισε την θεραπεία του.

Πλέον ο Μίκαελ Σουμάχερ βρίσκεται σπίτι του, στο ελβετικό Γκλαν, μια μικρή πόλη ανάμεσα στη Γενεύη και τη Λοζάννη, στις όχθες της λίμνης Λεμάν.

Διαβάστε επίσης: Βγαίνει από το νοσοκομείο ο Σουμάχερ
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014, 16:27

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης