Η Red Bull του Μαξ Φερστάπεν είδε πρώτη την καρό σημαία στο γερμανικό Γκραν Πρι, αφήνοντας δεύτερη τη Ferrari του Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος εκκίνησε από την τελευταία θέση και τρίτη την Toro Rosso του Ντανιίλ Κβιάτ. Ο σημερινός αγώνας στην πίστα του Χόκενχαϊμ ήταν «τρελός», γεμάτος από βροχή και παρεμβάσεις των αυτοκινήτων ασφαλείας.

Ο Λιούις Χάμιλτον, που είχε την pole position, πλήρωσε μια έξοδο από την πίστα καθώς και μια ποινή πέντε δευτερολέπτων. Το νοκ άουτ της Mercedes ολοκληρώθηκε με την έξοδο του Βάλτερι Μπότας, ο οποίος κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες όπως και ο Σαρλ Λεκλέρκ με τη δεύτερη Ferrari, ενώ βρισκόταν σε πλήρη επιστροφή στην κούρσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χάμιλτον οδηγούσε τον αγώνα, όταν αποφάσισε να μπει στα πιτ στοπ χωρίς να τον περιμένουν οι μηχανικοί του! Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε εκεί για πάνω από ένα λεπτό, χάνοντας την πρώτη θέση, όπως ήταν φυσικό. Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη γι΄ αυτόν, καθώς μέτρησε τρία τετακέ.

Ο πιλότος της γερμανικής ομάδας ξαναμπήκε στα πιτ στοπ κι έχασε νέο έδαφος, ενώ την ίδια ώρα ο Φερστάπεν είχε τεθεί επικεφαλής και αύξανε τη διαφορά από τους διώκτες του. Ταυτόχρονα, ο Φέτελ που είχε ξεκινήσει 20ός εκμεταλλευόταν τις εγκαταλείψεις και με απίθανη οδήγησε προσπερνούσε τον ένα μετά τον άλλον, με τελευταίο τον Κβιάτ στον προτελευταίο γύρο.

Την πρώτη δεκάδα στο γερμανικό Γκραν Πρι συμπλήρωσαν κατά σειρά οι, Λανς Στρολ (Racing Point), Κάρλος Σάινθ (McLaren), Αλεξάντερ Αλμπόν (Toro Rosso), Κίμι Ράικονεν (Alfa Romeo), Αντόνιο Τζοβινάτσι (Alfa Romeo), Ρομέν Γκροζάν (Haas) και Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης