O Nico Rosberg ήταν ο μεγάλος νικητής του γκραν πρι της Αυστραλίας, που άνοιξε την αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1. Ο πιλότος της Mercedes έδειξε με το… καλημέρα πως η ομάδα του θα παίξει πρωταγωνιστικό λόγο φέτος, μια χρονιά με πολλές αλλαγές στους κανονισμούς και κυρίως όσον αφορά τους κινητήρες.

Πίσω από τον Γερμανό ακολούθησε ο Daniel Ricciardo με Red Bull προκαλώντας έκπληξη, καθώς λίγοι περίμεναν πως η παγκόσμια πρωταθλήτρια θα έχει ένα καλό ξεκίνημα. Το βάθροΟ Kevin Magnussen  το συμπλήρωσε ο Kevin Magnussen με McLaren, που όπως φάνηκε πραγματοποίησε ονειρικό ντεμπούτο! Τέταρτος τερμάτισε ο Button με τη δεύτερη McLaren, ενώ η Ferrari με τον Alonso αρκέστηκε στην πέμπτη θέση προβληματίζοντας και πάλι τους οπαδούς της. Ο Raikkonen βρέθηκε στην 8η θέση με τη δεύτερη Ferrari, έχοντας μπροστά του τους Bottas και Hulkenberg με Williams και Force India αντίστοιχα. Τη δεκάδα τη συμπλήρωσαν οι Vergne και Kvyat, αμφότεροι με Toro Rosso. Στην Αυστραλία είχαμε συνολικά 7 εγκαταλείψεις, μεταξύ αυτών οι Vettel, Hamilton και Massa.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώτος αγώνας μάς έδειξε πως οι αλλαγές θα παίξουν το ρόλο τους τόσο στο θέαμα όσο και στο αποτέλεσμα. To σημαντικό είναι πως θα δούμε νέους οδηγούς να πρωταγωνιστούν, ενώ οι παλιοί δεν θα έχουν εύκολη χρονιά. Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί στις 30 Μαρτίου στη Μαλαισία.  

* Μετά το τέλος του γκραν πρι οι αγωνοδίκες έθεσαν εκτός κατάταξης τον Daniel Ricciardo επειδή η ροή καυσίμου ήταν μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπυν οι κανονισμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τη βαθμολογία των οδηγών πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τη βαθμολογία των κατασκευαστών πατήστε ΕΔΩ

 

Δείτε τη νίκη του Rosberg στην Αυστραλία

Δείτε την εκκίνηση του γκραν πρι της Αυστραλίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης